Kiralık evlerde yeni sözleşme modeli ortaya çıktı! Bu yeni model kiracıları çıkmaza sokabilir

Geçtiğimiz günlerde kiralık evler üzerinde yeni bir sözleşme modeli ortaya çıktı. Gayrimenkul hukuku uzmanı Hikmet Güngör kiralık evler hakkına konuya dair oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kiralık evlerde yeni sözleşme modeli ortaya çıktı! Bu yeni model kiracıları çıkmaza sokabilir

Güngör yapmış olduğu açıklamaya göre İstanbul’da yer alan ve kiralama hizmeti imkanı sunan bir firmanın kira sözleşmesi yerine kira hizmet sözleşmesi uygulamasını yaptığını ifade etti. Burada yer alan isim değişikliği ne yazık ki işin yasal boyutu ele alındığında oldukça ciddi sıkıntılara sebebiyet vermekte. Sözleşmeye “Hizmet” kelimesini eklemek yüzde 25 artışa sebebiyet vermez.
 
Geçtiğimiz günlerde kiralık evler üzerinde ciddi hilelerin ve oyunların meydana geldiğini ifade eden Gayrimenkul hukuku uzmanı avukat Hikmet Güngör, kira sözleşmesine eklenmekte olan hizmet kelimesinin yüzde 25 artışa sebebiyet gösterdiğini dile getirdi. Bu durumun asla kabul edilir yanının olmadığını dile getiren Hikmet Güngör, kiralık evlerde düzenlenen hilelerin hukuki açıdan oldukça önemli bir sorun teşkil etmekte.

Kiralık evlerde yeni sözleşme modeli ortaya çıktı! Bu yeni model kiracıları çıkmaza sokabilir

Dikkat bu durum sizin de başınıza gelebilir! Kiralık evlerde yeni hileler ortaya çıktı
 

Kiralık evler üzerinde yapılan hileler ne yazık ki bir türlü durmuyor. Kiralık evlerde oynana oyunlara bu sefer bir yenisi daha eklendi. Artık kira sözleşmesinin yanında hizmet kelimesinin de geçmesi ne yazık ki müşterinin cebinden ek para çıkmasına sebep olacak. Bu durum ise yüzde 25 ek ücret olarak biliniyor. Böyle bir durumda üzülerek ifade edilmesi gerekir ki yine olan kiracılara ve kiracıların bütçelerine olacak.

Bu durum ile karşı karşıya kalırsanız sizlerin de kira sözleşmesine kira hizmet sözleşmesi maddeleri eklenirse mutlaka hakkınızı aramak için gerekli yasal yollara başvurunuzu yapmanız adeta zorunluluk bildirmektedir. Bu sebepten dolayı kiralık ev kiralama işlemlerinizde mümkün olduğu kadar bu durumu ön planda tutmalı kira sözleşmesini detaylı olarak inceletip okuduktan sonra imzanızı atmalısınız. Aksi taktirde imza atıp sözleşmeyi onaylattığınızı beyan ettiğiniz sürece ne yazık ki size yöneltilen sözleşmeyi kabul etmiş ve gerekli maddeleri onaylamış durumda bulunuyorsunuz
 
Kira sözleşmesini imzalarken hizmet kelimesinin içerisinde yer alması ne yazık ki yüzde 25 kira artışına sebep olmakta. Bu duruma kiracıların özellikle dikkat etmeleri gerekmekte.

Etiketler