Ailelere 12 ay destek ödemesi kapıda! Tek bir tıkla başvurunuzu yapabilirsiniz

Hanelere para ödemesi için başvurular açıldı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden sosyal yardım butonu ile tek tıkla başvuru yapabileceği detaylı bir şekilde açıklandı. Başvurular sonucunda ise haneler 12 ay boyunca yardım paralarını kesintisiz bir şekilde alabilecekler.

Ailelere 12 ay destek ödemesi kapıda! Tek bir tıkla başvurunuzu yapabilirsiniz

Bir çok vatandaşın uzun süredir beklediği yardım destek ödemesi detayları ile beraber kısa bir süre önce açıklandı. Toplamda 12 ay boyunca yapılacak olan bu ödemeler her ay kesintisiz bir şekilde hanelere yatırılacak. Ailelere destek ödemesi kapsamında yapılan ödemelere tek bir tık ile başvuruda bulunabilirsiniz.
 
Yaklaşık olarak 4 milyon haneye bir yıl içerisinde 15 milyar liralık maddi destek sağlanacağını dile getiren Yanık; “Ödemeler 12 ay boyunca aylık ve süreli olarak gerçekleştirilecek. 27 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvurularınızı yapabilirsiniz. İlk destek ödemesi kurban bayramında önce hesapları yatırıldı. Her ay içerisinde düzenli bir şekilde de yatırılmaya devam edilecek.” açıklamasında bulundu.

para

Başvurular nasıl gerçekleştirilecek?

Aile destek programı başvuruları e-Devlet kapısı doğrultusunda ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı kanun doğrultusunda kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurularını yapabiliyorlar.
 
Lakin başvuruda bulunacak vatandaşların belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartları karşılayan vatandaşlar başvurularını gerçekleştirdikten sonra düzenli periyotlarla 12 ay boyunca destek ödemelerini alabilecekler. Başvuruda bulunacak kişiler için ise aranan şartlar şu şekilde;

Etiketler