Evlenmek isteyen gençlere müjde! 21 bin TL evlilik yardımı veriliyor

Evlenmek isteyenlere yeni bir müjde daha geldi. 21 bin TL anında veriliyor. Evlilik yardım parası ve çeyiz parası tüm detayları haberimizde

Evlenmek isteyen gençlere müjde! 21 bin TL evlilik yardımı veriliyor

Evlenmek isteyen ancak maddi durumlar nedeniyle evliliği bir türlü gerçekleştiremeyen gençlere müjde geldi. 24 ile 30 yaş arasında evlenmeyi düşünen gençlere 21 bin TL’lik evlilik yardımı verilecek. Evlenmeyi düşünen gençlere kısa süre önce yepyeni bir müjde verildi. 24-30 yaş arasındaki gençler bu fırsattan yararlanabilecek. Ancak yardım alabilmek için bazı şartlar var. Hem evlilik yardımı hem de çeyiz parası ile alakalı tüm detayları haber içeriğimizde bulabilirsiniz.


Ekonomik kriz en fazla evlilik hayali kuran gençleri etkiledi. Hayat pahalılığının artış göstermesi ve altın fiyatlarının ciddi oranda artması ile birlikte gençler evlilik tarihlerini sürekli olarak erteliyor. Evlenmeye hazırlanan ve evlenmek isteyen gençlere ile kısa süre önce yeni bir müjde geldi. 24 ile 30 yaş arasındaki gençler için yeni bir ödenek hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de bu onay çıktı. Evlilik hazırlığı yapan ve başvuru halinde 21 bin liralık bir destek ödemesi gelecek evlilik ödemesi kimlere verilebilir. Çeyiz parası kimlere veriliyor? Tüm detayları alt başlıklarda görebilirsiniz.

Evlenmek isteyen gençlere müjde! 21 bin TL evlilik yardımı veriliyor

İki yıllık maaş tek seferde ödeniyor

Evlilik yardımı özelliklede kız çocukları için bir destek ödemesi olarak biliniyor. Anne ya da babasını kaybetmiş olanların vefatından dolayı yetim aylığı alan kız çocukları evlenmek istedikleri zaman destek parası alabiliyorlar. Ödemeler kurumlara göre farklılık gösterse de her kurumda evlilik ödeneği söz konusu olabiliyor. SSK ya da Bağkur emeklisi anne babadan yetim maaşı alanlar memur emeklisi anne babadan yetim maaşı alanlar evlilik ödeneği alma hakkına da sahip olabiliyor. Kız çocuklarının aldığı yetim maaşını 2 yıllık karşılığı kadar yapılıyor.

21 bin TL hesaba yatıyor

2022 yılında Bağ-Kur ya da SSK emeklisi hak sahibi olan kız çocukları için çeyiz parası yardımı 21 bin TL oldu. Hak sahibi olan çocuklara 12 bin TL peşin olarak ödeme gerçekleştiriliyor. Evlilik ödeneği için bazı şartlar var bu şartları yerine getirenler ise parayı almaya hak kazanıyor.

Etiketler