Herkesin IBAN’ına 2 bin TL ödeme yapılıyor

Yüzlerce kişinin hesabına yatırılan 2 bin TL ile ilgili detaylar gelmeye başladı.

Herkesin IBAN’ına 2 bin TL ödeme yapılıyor

Özellikle öğrencilere verilen ulaşım desteği ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Yüzlerce kişinin hesabına 2 bin TL yatırılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada destek ödemesi duyurusu yapıldı. Yapılan duyuru kapsamında 25 yaş altı kişilere yılda 2 defa ödeme yapılacağı ve ödemelerin de IBAN’a yatırılacağı belirlendi.

Yüzlerce kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. 25 yaş altı öğrencilere verilen ulaşım desteğiyle ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Yılda iki defa verilecek olan destek ödemesi 25 yaş altı gençlere verilecek olup 2 bin TL tutarında olmaktadır.

Yılda iki defa verilecek!

Herkesin IBAN’ına 2 bin TL ödeme yapılıyor - Resim : 1

25 yaş altı öğrencilere ulaşım desteği verilecek. Verilecek ödeme yılda iki defa verilecek olup üniversite öğrencilerine ulaşım desteği adı altında verileceği duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altın olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş ve dönüş biletinin devlet tarafından karşılanacağı belirlendi.

Her bir öğrenciye yaklaşık olarak 2 bin TL ödeme yapılacak olmakla beraber yapılacak ödemeler vakıflar vasıtasıyla öğrencilerin IBAN’ına otomatik olarak yatırılacak olup tek yön gidecek olan öğrencilere 500 TL olmak üzere yılda iki kez ödeme yapılacaktır.