İndirim çabuk bitti! Motorine yine zam geliyor

Geçen hafta akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmiş ve ardından indirim sevinci gelmişti. İndirim, çabuk bitti!

İndirim çabuk bitti! Motorine yine zam geliyor

Araç sahiplerini üzecek haber gecikmedi. Bildiğiniz gibi geçen hafta akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmiş ve hemen ardından da indirim sevinci yaşanmıştı. Sektör kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre uluslar arası piyasalarda rüzgarın tersine dönmesi sebebiyle motorine yine zam geleceği duyuruldu. Gelecek zamla beraber motorinin litresi 28 TL’ye kadar dayanacak.

Petrol piyasasında yaşanan hareketlilik yurt içinde akaryakıt fiyatlarını ya zam olarak ya da indirim olarak etkilemektedir. Geçen hafta içerisinde art arda gelen zamlardan sonra akaryakıt fiyatlarına indirim gelmişti. Fakat indirim çabuk bitti. Sektörün güvenilir kaynaklarından aktarılan bilgilere göre yarın geceden itibaren motorine zam gelmesi bekleniyor.

Motorine zam gelecek!

Motorine zam

Yurtdışı petrol piyasasında petrol tam tersine döndü. Konuyla ilgili sektörün temsilcileri arasında yer alan Cahit Saraçoğlu açıklama yaptı. Cahit Saraçoğlu tarafından resmi twitter hesabı üzerinden paylaşılan gönderide dün motorinde gerçekleştirilen 2,15 TL’lik indirimin ardından bugün motorin grubuna 99 kuruşluk zam beklediğini belirten Cahit Saraçoğlu, bu zammın sebebi olarak da Genova Petrol Piyasasındaki hareketlilikten kaynaklandığı belirtildi. Motorine zam gelirken benzin ve LPG’de herhangi bir zam beklentisi yok.

Şuanda motorinin litresi ortalama 26,50 TL’den satışa sunulmaktadır. Eğer zam gelirse motorinin litresi yeniden 27 TL’nin üzerine çıkacak. İstanbul’da motorin 27,34 TL’ye, Ankara’da 27,47 TL’ye, İzmir’de ise 27,49 TL’ye yükseltilecek.