Netflix abonelerine müjde! Uygun fiyata Reklamlı Premium sistemi kullanılacak

Netflix abonelik ücretlerinin yüksek olması sebebiyle uygun fiyatlı Reklamlı Premium sistemi geçtiğimiz aylarda bahsedilmişti.

Netflix abonelerine müjde! Uygun fiyata Reklamlı Premium sistemi kullanılacak

Netflix tarafından geçen aylarda tanıtımı yapılan Reklamlı Premium hizmeti resmen tanıtıldı. Reklamlı Premium hizmetinin hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı ve fiyatları da belli oldu. Dünya genelinde en büyük dizi ve film izleme platformlarından olan Netflix, uzun zamandır bahsettiği reklamlı abonelik sistemine yıl başında ışık yakmıştı. Daha sonra bu paketle ilgili ufak tefek bilgiler verse de paketlerin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Son yapılan basın toplantısından sonra Netflix yetkilileri tarafından Reklamlı Premium planları resmi olarak tanıtıldı. Abonelik ücretlerinin yüksek fiyatlı sunulmasının ardından reklamlı Premium hizmetleri ön plana çıkmaktadır. Özellikle uygun fiyatlı olarak sunulacağının iddiasının gelmesi de herkesin dikkatini çekti.

12 ülkede kullanıma sunulacak!

Gerçekleştirilen basın toplantısı kapsamında Reklamlı Premium planının öncelikle 3 Kasım tarihinde toplam 12 ülkede kullanıma sunulacağı açıklandı. Hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı sonunda açıklandı. Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanıma sunulacak.

Reklamlı Premium hizmeti kapsamında sunulacak paketler ABD fiyatıyla 6,99 dolar üzerinden fiyatlandırmayla sunulacak. Netflix diğer platformlara göre bu kapsamda reklamlı planını 1 ay önce ve 1 dolar ucuza sunacak. Özellikle Disney+ reklamlı planından 1 ay önce ve 1 dolar daha ucuza satılacak olması da dikkatleri çekti.

Netflix abonelerine müjde! Uygun fiyata Reklamlı Premium sistemi kullanılacak - Resim : 1

Tüm içerikler olmayacak!

Reklamlı Premium üyelikte normal Netflix içeriklerinin hepsi olmayacağı duyuruldu. Tüm içeriklerin %5 ile %10’luk bir kısmı olmayacak. Hangi içeriklerin olmayacağıyla ilgili bir açıklama yapılmazken kullanıcılara popüler içeriklerin çoğu bu planda yer almayacak. Ayrıca reklamların da gösterilebilmesi için de içeriklerin indirilmesi yapılmayacak.

1 saatte 5 dakikalık reklam!

Netflix tarafından yapılan açıklamada kullanıcılar için en önemli olan reklam konusundan da bahsedildi. Reklamlı Premium üyeliği kullanan kişiler izledikleri 1 saatlik içerikte yaklaşık olarak 4-5 dakikalık reklamla karşılaşacak. Normal televizyonlar bildiğiniz gibi 1 saat başına 10 dakika hatta 20 dakika reklam gösteriyordu. Netflix bu konuda biraz daha insaflı olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda reklamların yaklaşık olarak 15 ile 30 saniye arasında süreceği ve geçilemeyeceğine de değinildi.

Netflix Reklamlı Premium Türkiye’de ne kadar olacak?

Netflix reklamlı Premium üyeliği henüz Türkiye’ye gelmedi ve ne zaman geleceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Fakat yapılan tahminlere göre Netflix reklamlı aboneliği Türkiye genelinde 25 TL ile 30 TL arasında bir fiyatla satışa sunulacağı tahmin edildi. Şuanda 12 ülkede sunulacak olan Netflix reklamlı Premium abonelik ücretleri belli oldu.

Netflix Reklamlı Premium Ücretleri

Netflix abonelerine müjde! Uygun fiyata Reklamlı Premium sistemi kullanılacak - Resim : 2

  • Avustralya 6,99 dolar,
  • Brezilya 18,90 dolar,
  • Kanada 5,99 dolar
  • Almanya 4,99 euro,
  • Fransa 5,99 euro,
  • İtalya 5,49 euro,
  • Japonya 790 yen,
  • Meksika 99 dolar,
  • Güney Kore 5,500
  • İspanya 5,49 euro,
  • Birleşik Krallık 4,99,
  • United States 6,99 dolar