Her ile ayrı ücret belirlenecek! 2023 asgari ücret 8 bin TL seviyesine…

2023 yılına kısa bir süre kala asgari ücret tartışmaları yaşanmaya ve tahminler gelmeye devam ediyor. Ortaya atılan yeni bir iddia herkesi etkiledi. İllere göre asgari ücret tutarı farklı olabilir…

Her ile ayrı ücret belirlenecek! 2023 asgari ücret 8 bin TL seviyesine…

Asgari ücrete zam ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret görüşmeleriyle ilgili bu yıl yeni gelişmeler yaşanabileceği iddia edildi. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son açıklamada asgari ücrette farklı bir hazırlığın olduğu söylenmişti.

Bildiğiniz gibi 2021 yılı başında 4253 TL olan asgari ücret tutarı ilk kez Temmuz ayında yapılan ek zamla beraber 5500 TL tutarına yükseldi. Asgari ücrete zam gelse de enflasyon oranları yükseldiğinden dolayı insanların alım gücü giderek düşmeye başladı. Devlet tarafından yapılan açıklama kapsamında tam da bu yıl sonunda alım gücünün artış göstereceği ve asgari ücretin de enflasyon oranından fazla olacağına değinildi. Konuyla ilgili Vergi Uzmanı Muhammed Bayram açıklama yaptı!

Asgari ücrete %40 zam…

Asgari ücret tartışmaları devam ederken konuyla ilgili açıklama Vergi Uzmanı Muhammed Bayram tarafından geldi. Muhammed Bayram tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında:

"2.825 TL'den 5.500'TL'ye kadar yüzde 94 artış yapıldı. Eğer 8 bin TL seviyesine gelirse eğer yüzde 180'lik bir artış olacak asgari ücrette. Aslında memurlara ve emeklilere yapılan maaş artışları gibi düşünmek lazım. Nasıl memur ve emeklilere enflasyon kadar bir artış yapılıyorsa asgari ücrete de enflasyon kadar artış yapılmalı ki hayat pahalılığı altında ezilmesin. Burada 5.500 TL üzerinden yüzde 40'lık bir artış olursa 7.700 TL'ler seviyesine gelecek" dedi.

2023 asgari ücret

İlden ile farklı asgari ücret gelebilir!

Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamada asgari ücretle ilgili farklı çalışmaların yapılacağına değinilmesinin ardından analistler tarafından bölgesel asgari ücret ile ilgili düşünülmeye başlandı. Vergi Uzmanı Muhammed Bayram tarafından yapılan açıklamada:

"Ama bununla beraber de bazı handikaplar var. İşverenlerimiz çoğu çalışanını asgari ücretle çalıştırmak isteyebilirler. Bunun için denetim gerekiyor. Ama bununla beraber de işverenlerimize bazı yenilikler getirmek lazım. Mesela bölgesel asgari ücretler konuşulmalı. Yani İstanbul'daki ücretlerle Anadolu'dakiler aynı değil. Ev kiraları farklı hayat standartları farklı. O yüzden bölgesel asgari ücretler getirilerek burada tersine göçü sağlayabiliriz. Bunun gibi yenilikler var ama şu anda görünen işveren sigorta prim desteği gibi gözüküyor." dedi.