Yeni zam mı geliyor? En son %16 zam gelmişti!

Enflasyonda yaşanan fiyat artışları sebebiyle hemen her platforma zam geldiği duyurulmuştu. Önce Netflix, sonra Youtube abonelik ücretlerine gelen zammın ardından Spotify fiyatlarına da zam geleceği iddia edildi.

Yeni zam mı geliyor?  En son %16 zam gelmişti!

2022 yılının ilk çeyreği olmasa da ikinci çeyreğinde resmen her ürünün fiyatı aldı başını gitti.  Önce Netflix fiyatlarına gelen zam sonra Youtube abonelik ücretlerine gelen zammın ardından Spotify fiyatlarına da zam geleceği iddia edildi.

Ağustos ayında %16 zam gelmişti!

Spotify Türkiye fiyatlarına en son 1 Ağustos tarihinde %16 oranında zam geldiği açıklanmıştı. Gelen zamlardan sonra fiyatlar bir anda 3 TL birden artmıştı. Yapılan fiyat artışı:

  • “Bireysel” abonelik paketi 20,99 TL (Önceki fiyatı 17,99 TL)
  • “Duo” abonelik paketi 27,99 TL (Önceki fiyatı 23,99 TL)
  • “Aile” abonelik paketi 34,99 TL (Önceki fiyatı 29,99)
  • “Öğrenci” abonelik paketi 10,49 TL (Önceki fiyatı )

Spotify zam

Tekrar zam gelir mi?

Popüler müzik platformu Spotify, diğer müzik platformlarıyla rekabet içerisinde olmaya devam ediyor. Son zamanlarda Spotify platformunun abone sayısı giderek düşüş gösterdi. Konuyla alakalı Spotify CEO’su Daniel Ek tarafından yapılan açıklamada Spotify fiyatlarına yakında zam geleceği duyuruldu.

Spotify’nin üçüncü çeyreğinde aylık aktif kullanıcı sayısının bir önceki yıla göre %20 oranda artış göstererek 456 milyon olarak belirlendi. Analistler tarafından yapılan tahminlerde 450,7 milyon olacağı tahmin edilmişti. Spotify ücretleri de geçen yıla göre beklentileri aştı. Spotify 2022 yılının son çeyreğinde gelirin %13’ünü oluşturan reklam satışlarından toplamda 385 milyon Euro kazandı.

Spotify abonelerine kötü haber Spotify CEO’su Daniel Ek tarafından verildi. Daniel Ek tarafından Amerika Birleşik Devletlerinde bir fiyat artışı olacağının düşünüldüğü, fakat bu konuyu şirkete müzik sağlayan plak şirketleriyle görüşmek istediğini belirtti. Yani Spotify platformunda abonelik fiyatlarına kısa süre içerisinde zam geleceği düşünülmektedir.