Her evde var! Cepler alev alev: %25 zam geldi

Son zamanlarda enflasyon rakamlarının giderek artış göstermesi sebebiyle hemen her ürünün fiyatına zam geldi. Son zamanlarda kahve tiryakilerine kötü haber geldi. Kahve fiyatlarına zam geldi.

Her evde var! Cepler alev alev: %25 zam geldi

Bildiğiniz gibi son zamanlarda hemen her ürüne zam gelmesi vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Son zamanlarda gelen en önemli zam ise kahve fiyatlarına geldi. Türk kahvesine geçen hafta %25 oranında zam geldiği duyuruldu. Bu kapsamda 100 gram kahvenin fiyatı da 24 TL olarak belirlendi.

Her evde bulunan ürünlere tek tek zam gelmeye başladı. Özellikle süt ve süt ürünlerine, una, sıvı yağa zam geldi derken bir zam da kahve fiyatlarına geldi. Bir yıl kadar önce en yüksek kahve fiyatı 11 TL iken bu yıl aynı marke aynı grama sahip olan kahve %118 oranında zamla satışa sunuluyor.

Tekrar zam gelebilir!

Kahve zammı

Kahve fiyatlarına en son gelen %25’lik zam oranı tüm cepleri etkilerken evleri de etkiledi. Şöyle bir hesaplama yapıldığında evde iki kişinin karşılıklı olarak Türk kahvesi içmesinin maliyeti 5 TL olurken yeni bir zam dalgasına da hazırlıklı olmak gerektiği ithalatçılar tarafından duyuruldu. Hatta kahve fiyatlarına zam gelmesiyle beraber kafelerde tek bir fincan kahve fiyatı en az 35 TL seviyesine çıkmış durumda.

Kahve fiyatlarına bu denli zam gelmesi iki arkadaşın bir kafede oturup kahve içmesine bile imkan tanınmamakla beraber fiyatların bu denli yüksek olması her cebi olumsuz olarak etkilemektedir.