Her derde deva mucize bitki: Kanseri önleme özelliği var!

Sağlık uzmanları tarafından kansere karşı mücadelede tüketilen besinlerin önemine dikkat çekildi. Kanser araştırmalarına göre mutlaka tüketilmesi gereken sebze ve meyveler bulunuyor. Cilt kanseri, akciğer kanseri ve prostat kanserine karşı hangi sebzeler tüketilmelidir? İşte detaylar…

Her derde deva mucize bitki: Kanseri önleme özelliği var!

Son yıllarda kansere yakalanan hasta sayısının artmasında sağlıksız beslenme alışkanlıklarının yer aldığı belirlendi. Kanser araştırmalarının sonuçları tablonun korkutucu boyutunu gözler önüne sererken; işlenmiş gıda tüketiminin olumsuz etkilerini ortaya çıkardı. Özellikle dondurulmuş ve işlenmiş gıdalar nedeniyle cilt, akciğer ve prostat kanserinin oranlarında yükselme görüldü. Kanserle mücadele kapsamında insanların sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmelerinin önemine dair her gün yeni bir veri sunuluyor. Sağlık uzmanları insan vücudu için en doğru beslenme alışkanlığının Akdeniz modeli olduğunun altını çiziyor. Yeşil sebze ve meyvelerde bulunan vitamin ve minerallerin tüketilmesi, insan vücudunun kansere karşı korunmasına olanak sağlıyor. Sadece kansere yakalanma riskini azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda kanser hastalarının da sağlıklı bir hayat sürmeleri için destekleyici rol üstleniyor. 

Her derde deva mucize bitki: Kanseri önleme özelliği var! - Resim : 1
Kansere karşı mücadelede sebzelerin faydaları


Sağlık uzmanları tarafından sebze ve meyve tüketiminin insan metabolizması için vazgeçilmez bir yarar sağlandığı ifade ediliyor. Lakin, meyve sebze tüketiminde de denge faktörünün korunması zorunlu tutuluyor. Her şeyin aşırısının zarar olduğu yönündeki atasözünde de belirtildiği gibi aşırı meyve tüketimi şeker hastalığının tetikleyicisi rolünü üstlenebilir. Kansere karşı mücadelede sağlıklı beslenme rutinlerinin oluşturulmasının önemi unutulmamalıdır. Sağlık uzmanları tarafından en çok tüketilmesi tavsiye edilen sebze ise su teresi olarak belirlendi. Zira, su teresinin içerisinde bulunan mineraller, insan vücudu için elzem önem taşıyor. Su teresi sağlıklı hücrelerin korunmasına da yardımcı oluyor. Su teresinin yapısında bulunan kanserojen özellikler sayesinde hücreler yenileniyor. İçerisinde bulunan K vitamini sayesinde sadece kansere karşı değil, diyabetle mücadele de su teresi tüketimi öne çıkarılıyor.