Yazın oluşan saç dökülmesi ve cilt lekelerine karşı önlem alın!

Yaz aylarında sert güneş ışınlarına maruz kalınmasından dolayı saçta dökülme ciltte lekelenme meydana gelir. Sağlık uzmanları kış başlamadan önce evde uygulanabilecek önerilerde bulundu. Saç dökülmesine karşı önlemler nelerdir? Cilt lekelenmesine karşı hangi besinler iyi gelir? İşte detaylar…

Yazın oluşan saç dökülmesi ve cilt lekelerine karşı önlem alın!

Son yılların en sıcak yaz dönemlerinden birini geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Yaz dönemi boyunca insan vücudu sert Güneş ışınlarından etkilendi. Özellikle çabuk yıpranma özelliği olan yüz ve boyun bölgesinde cilt lekelenmelerinin arttığı gözlemlenebilir. Saçta ise deniz ve havuz suyunun da etkisiyle dökülmeler meydana gelecektir. Kış dönemine girmeden önce yazdan kalan olumsuz etkileri silmek için evde uygulanabilecek basit yöntemler bulunuyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanları tarafından cilt sorunlarının temelinde beslenme alışkanlıklarının bulunduğu açıklanıyor. Güneş ışınlarına karşı mutlaka koruyucu ürünlerin kullanılması tavsiye ediliyor. Yılın her döneminde en az 30 faktörlü güneş koruyucu kremlerin kullanılması önem taşıyor. Kış aylarında da güneş koruyucu ürünlerin kullanılması öneriliyor. 

Yazın oluşan saç dökülmesi ve cilt lekelerine karşı önlem alın! - Resim : 1
Yazın etkilerini saçınızdan ve cildinizden arındırın


Sağlık uzmanları saç ve cilt bakımında en belirleyici faktörün bol su tüketimi olduğunu belirtiyor. Vücut kilo-boy endeksine göre her kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarı değişim gösterebilir. Lakin, su tüketiminin az olması halinde sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Ayrıca, kilo vermek açısından da bol su tüketimi önemli bir konumda bulunuyor. Yaz dönemindeki meyve tüketimi her zamankinden fazla olur. Lakin, beslenme alışkanlığı cilt ve saç bakımı için kritik öneme sahiptir. Akdeniz tipi beslenme önerilmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu oranda mineral ve vitamin takviyesi yapılmalıdır. Sebze ve meyve tüketiminin kontrollü olması, aşırıya kaçılmaması gerekir. Yaz döneminde deniz ve havuz suyundan dolayı cildin nem dengesi bozulur. Nem dengesinin sağlanması için günlük nemlendirici kullanılmalıdır. Cilt bakımı için doktorlardan randevu alınmalı, güzellik merkezlerindeki cilt bakım hizYazın oluşan saç dökülmesi ve cilt lekelerine karşı önlem alın! - Resim : 2metleri kontrol edilmeden uygulanmamalıdır. 


Saç dökülmesine karşı hekim desteği


Saç dökülmesi ise cilt bakımından farklı sebeplerle meydana gelebilir. Hormonal problemlerin olabileceği düşünülerek sağlık uzmanlarına görünmekte fayda vardır. Saçta, aynı cilt gibi dışarıdan takviyelerle desteklenmelidir. Evde uygulanabilecek saç bakım maskelerinin kullanılması faydalı olacaktır. Aşırı ısıya maruz kalan saç yıpranır. Bu yüzden saç işlemlerine bir süre ara verilmesi, saçın doğal yağının korunması önerilmektedir. Saçlar günlük yıkanmamalıdır. Zira, günlük yıkama saçın doğal yağının kaybolmasına neden olacaktır. Saç dökülmesine karşı şampiyon değişikliği yapılması, sert bir şekilde taranmaması da öneriler arasında bulunmaktadır.