Eski sevgiliyle yeniden başlamak

Onu kaybetmenin acısı gün ve gün daha çok can yakarken bir yandan onunla tekrar birlikte olabilmek için çareler aranır. İşte bu noktada doğru adımlar atılmalıdır.

Eski sevgiliyle yeniden başlamak

Sevgilinin neden gittiği, ilişkinin neden bu noktaya geldiği önemli. Ancak en önemli nokta; eski sevgilinin geri istenip istenmediğidir. Çoğu zaman bir inat, yeniden elde etme arzusu gibi geçici duygular da insanları bu noktaya getirebiliyor. Bunun için öncelikle kişinin kendiyle yüzleşmesi ve kendine dürüst olması gerekir. Eğer aşk ve sevgi varsa eski sevgiliyi geri kazanmak için savaşmaya değer.

Sakin Olmak

Eski sevgiliyle yeniden başlamak - Resim : 1

İlişki bittiğinde inanılmaz bir telaş başlar. Bu telaş duygusundan arınmak gerek. Çünkü telaş ve panik gibi duygular insanların yanlış karar almasına yol açar. Öncelikle ayrılığın bir süreç olduğu ve bu sürecin zor olduğu kabul edilmelidir. Kişi kendine de sevgilisine de zaman vermelidir. Bu zaman iki tarafa da iyi gelir. Ayrılık süreci, düşünmek, duyguları farkına varmak, hataları görmek için bir moladır. Bu molada sevgiliyi sürekli aramak, mesaj atmak, sosyal medya platformlarından paylaşımlarını beğenmek yapılacak en yanlış hareketlerdir. Aynı zamanda onu arayıp ağlamak, sızlanmak onu tamamen kaybetmeye neden olur. Bunlar sevgilinin daha çok uzaklaşmasına neden olur. Ayrılık sonrası her şey daha çok taze olduğu için bu tür yaklaşımlar hiçbir sonuç vermez. Bu yüzden son derece sakin kalınmalı ve bu süreçte onunla iletişime geçilmemelidir.

Ayağa Kalk

Eski sevgiliyle yeniden başlamak - Resim : 2

Her giden sevgili geride bıraktığının perişan olduğunu, acınacak hale düştüğünü düşünür. Tam da bu noktada bu düşüncelerin çürütülmesi gerekir. İlk olarak ayrılık acısı bir kenara bırakılmalı ve dimdik ayağa kalkılmalıdır. Her zaman ki gibi bakımlı olmak, hoş ve şık görünmek bir sıfır öne geçmektir. Eski sevgili bu durumu görünce ilk şokunu yaşar. Ayrılığın terk ettiği sevgilisini bitirmediğini ve onun hayatına devam ettiğini düşünür. Bu da onun ilk pişmanlık sinyalleri yaşamasına neden olur. Elbette bu bakımlı ve güzel görünme durumu abartılmadan yapılmalıdır. Yani doğal olmalıdır. Ona gösteriş yapar gibi değil. ‘Kendi hayatıma devam ediyorum’ mesajı verilmelidir.

Kıskandırma Çabaları Ters Teper

Genelde ayrılık sonrası ilk yapılanlardan biri kıskandırma çabalarıdır. Kişi hemen yanına birilerini alıp ortak yerlere gider ya da başka biriyle resim paylaşır. Oysa bu son derece yanlıştır. Eğer eski sevgili geri kazanılacaksa bu süreçte bir şeylerin kırıp dökülmemesi gerekir. Kıskandırma çabaları eski sevgilinin aklında onlarca soruya neden olur. Ancak bu sorular onu meraklandırmaktan ziyade olumsuz düşüncelere neden olur. Bu yüzden kıskandırma çabaları yerine kendine güvenen, son derece sakin, sabırlı bir imaj çizmek çok daha etkili olur.

Eski Sevgiliden İlk Mesaj

Eski sevgiliyle yeniden başlamak - Resim : 3

Eski sevgilinin hayatına devam etmesi, sakin tavırları giden sevgilinin merakını uyandıracak ve ona ulaşmanın bir yolunu bulacaktır. Bu bir mesaj ya da bir arama olabilir. Bu durumda çok dikkat edilmesi gerekir. İlk mesajda hemen heyecana kapılıp umutlanmak doğru olmaz. Kesinlikle sevgilinin üzerine gidilmemeli, son derece sakin davranılmalıdır. Mümkün olduğu kadar onun sorduğu sorulara yanıt verilmelidir. Genel de ayrılık sonrası ilk mesajlaşma ya da konuşmalar ‘Nasılsın? Hayat nasıl gidiyor’ gibi sorularla başlar. Bu sorulara duygusal tonlarda yanıtlar verilmemelidir. O bu sorulardan sonra mutlaka bir adım bekleyecekti. Mesajı attıktan sonra tekrar bir araya gelmekle ilgili konuşmalar olacağını düşünür. Bu noktada onu şaşırtmak gerekir. Bunun için doğal ve sakin yanıtlarla bunu yapmak mümkün. O ikinci mesajı ve devamındaki mesajları attıkça bu konuşmaları beklentisine girecektir. Önemli olan onun bu beklentisini boşa çıkarmaktır. Zira giden odur ve yeniden barışmakla ilgili ilk adım ondan gelmelidir.

Barışma Sinyalleri

Eğer eski sevgili geçmişe dair sözler eder ve barışmanın sinyallerini verirse yeniden başlamaya hazır olmak gerek. Yeni başlangıç yapılması hem kişiler hem de ilişki için yeni bir nefes gibidir.  İlk olarak eğer terk eden sevgili haklıysa özür dilenmesi ve hataların kabullenilmesi iyi bir başlangıç olur. Acele etmeden yeni flört ediyormuş gibi davranmak iki taraf için de tatlı bir heyecana neden olur. Onu ilk kez öpüyor gibi, ilk kez elini tutuyor gibi davranmak karşı tarafa güzel mesajlar iletilmesini sağlar. Aynı zamanda yapılan haytaların tekrarlanmaması da çok önemli.