Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot ve gübre desteği ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçileri desteklemek için mazot ve gübre desteği verilmeye devam ediyor. Bakan Vahit Kirişçi’den çiftçilerin merakla beklediği müjdeli haber geldi. Peki, mazot ve gübre desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot ve gübre desteği ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği’nin onaylandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre çiftçilere gübre, mazot ve tohum desteği verilmesi kararı alındı. Tarımı desteklemek için hazırlanan pakete binlerce çiftçi başvuruda bulundu. E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen başvurular halen devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek paketi buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut, kuru fasulye, mercimek, çeltik, kütlü pamuk, kanola, aspir, patates, soya, yağlık ayçiçeği, dane mısır, kuru soğan, yem bitkileri, çay, fındık ve zeytin gibi ürünlerin ekilmesi halinde sunuluyor. Ayrıca, nadasa bırakılan araziler içinde mazot desteği veriliyor. 50 dekar ve üzeri tarım arazilerin toprak analizinin yapılması içinde nakit desteği sunuluyor. 

Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot ve gübre desteği ne kadar? - Resim : 1
Mazot, gübre ve tohum desteği başvuruları


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından çiftçilerin heyecanla beklediği mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği ödemelerinin en geç Ekim ayı içerisinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. Çiftçilere yapılacak ödemenin sıralaması T.C. kimlik numarasına göre belirlenecek. Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli kapsamında çalışmalarını yürüttüklerini belirten Bakan Vahit Kirişçi, ‘’Ülkemizdeki tarımsal alanların tamamını değerlendirmek için çiftçilerimizi teşvik etmemiz gerekiyor. Nadasa bırakılan araziler için bile nakdi destekte bulunuyoruz. Çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için 2023 yılında yeni destek paketleri açıklayacağız. Eylül sonu ve Ekim başı gibi tüm çiftçilerimiz mazot, gübre ve tohum desteğinden yararlanmış olacaktır’’ ifadelerini kullandı.