Haziran ayında 1135 yatırım teşvik belgesi verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak verilen teşvik belgelerinin sayısı haziran ayında artış gösterdi. Bakanlık tarafından açıklanan raporlara göre haziran ayı içerisinde toplamda 1335 adet yatırım teşviki belgesinin verildiği belirtildi.

Haziran ayında 1135 yatırım teşvik belgesi verildi

Haziran ayı içerisinde 261 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verildi. Bu projelerde meydana gelen sabit yatırım tutarı ise yaklaşık 3.1 milyar lira olarak hesaplandı. Destek yatırımlarının büyük bir çoğunluğu ise AR-GE çalışmalarında kullanılmak üzere alındığı bilgisi bulunuyor.

34 yatırım teşviki iptal edildi

Aynı dönem içerisinde süresi dolan veya uygunsuzluk belirtilen 34 yatırım teşviki ise iptal edildi. Düzenli olarak şirketleri denetim altında tutan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu konu da sıkı tedbirler uyguluyor. Şirketlere sağladığı büyük yatırımların hesaplarını inceleyen bakanlık her ay düzenli olarak inceleme yapmaktadır. Böylece yatırımların katma değer olarak geri dönmesi amaçlanmaktadır.


Yatırım teşviki iptal edilen şirketlerin tekrardan başvurma hakkı bulunmuyor. Bu nedenle yatırım teşviki başvurusu yapılırken vize süresine dikkat edilmektedir. Her ay düzenli olarak açıklanan raporlar doğrultusunda bakanlığın düzenli olarak yatırım teşviklerini arttırdığı görünüyor. Proje kapsamına göre değişen teşvik tutarlarına bakanlığın resmi internet adresi üzerinden tek tıkla ulaşmanız mümkün hale gelmektedir.

Haziran ayında 1135 yatırım teşvik belgesi verildi
İstihdama büyük katkı sağlıyor

Bakanlığın sağladığı teşvikler doğrultusunda doğrudan istihdama katkı da verilmiş olunuyor. Teşvik belgesi iptal edilen 34 projede yaklaşık 643 kişinin istihdam edildiği belirtiliyor. Haziran ayı içerisinde 1335 yatırım teşvik belgesi alan projeler ise 11.337 kişiyi istihdam etmesiyle ön plana çıkmaktadır. İstihdam oranı açısından büyük destek sağlayan teşvik belgeleri aynı zamanda işsizliğin azalmasında önemli rol oynamaktadır.


Düzenli olarak gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde teşvikten yararlanan proje sayısı her geçen ay artış göstermektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan yatırım teşvikleri pandemi sürecinden sonra yükselişe geçti. Aylık bazda ortalama 10 bin civarında ek istihdam projelerine onay sağlayan bakanlığın yatırım teşvik tutarları ise milyarlarca lirayı buluyor.

Etiketler