Köprülü kavşak projesi hayata geçiriliyor

Anadolu ulaşımında büyük öneme sahip olan ve 43 şehrin geçiş noktası olarak bilinen “Köprülü Kavşak“ projesi Kırıkkale’de hayata geçiriliyor.

Köprülü kavşak projesi hayata geçiriliyor

Ulaşım alanında yapılan yenilikçi projelerden olmasıyla da ön plana çıkan “Köprülü Kavşak” projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak adına yapılan girişimler sonucunda Kırıkkale’nin merkez olacağı projenin kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.


Ankara – Kırıkkale – Delice otoyolu açılıyor

Proje kapsamında yeni otoyolların da hizmete gireceği açıklandı. 120 kilometre uzunluğa sahip olan otoyolun aynı zamanda Karadeniz’de yer alan otoyollarla entegre edileceği belirtildi. Bayramlarda ve tatillerde yaşanan yoğunluğu azaltması adına hayata geçirilecek olan otoyol sayesinde konforlu bir şekilde yolculuk yapılması sağlanacak. Aynı zamanda Samsun Yolu kavşağına kadar çeşitli viyadük ve köprülerin ekleneceği yolun 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli olması planlanıyor.

Hali hazırda birçok raylı sisteme de entegre edilmesi planlanan yolun Ankara ve Kırıkkale arasındaki trafik yoğunluğunu ciddi ölçüde azaltması bekleniyor. Proje kapsamında “Köprülü Kavşak” uygulamasının da hayata geçirilmesi beklenmektedir. Hem Ege hem de Karadeniz yollarının bağlantısı açısından ön plana çıkan yol adeta bir köprü görevi görecek. Otoyol güzergahı içerisinde birçok farklı kavşağın da inşa edilmesi planlanıyor. Karapürçek kavşağının proje kapsamında inşa edilmesi ve böylece Yozgat yönüne doğru akan trafiğin de azaltılması beklentiler arasında yer alıyor.

43 ili birbirine bağlayacak “ Köprülü Kavşak “

İç Anadolu bölgesinin ulaşım ağı açısından sürekli olarak yoğunluk yaşadığı raporlara yansımaktadır. Bu raporlar doğrultusunda harekete geçen Ulaşım Bakanlığı, resmi tatiller başta olmak üzere yoğunluk zamanlarındaki gecikmeyi önlemek adına yeni çalışmalara imza atıyor. 43 şehri birbirine bağlaması açısından büyük bir önem arz edecek olan “ Köprülü Kavşak “ için ihale tarihi belli oldu.


İlerleyen yıllarda hızlı ve konforlu ulaşım deneyimi açısından tercih edilecek olan “Köprülü Kavşak” projesi aynı zamanda trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak. Proje kapsamında kavşak ve köprülerin de inşa edilmesiyle birlikte hızlı ve güvenli ulaşımın yapılması amaçlanmaktadır.

Köprülü kavşak projesi hayata geçiriliyor
İhale 24 Ağustos’ta yapılacak

Ankara – Kırıkkale – Delice otoyolu için ihalenin tarihi belli oldu. 24 Ağustos’ta yapılacak ihale ile yüklenici firma anlaşması sağlanmış olacak. İhalenin ardından hızlı bir şekilde planlama ve yapım aşamalarına geçilecek olan yolun hızlı bir şekilde açılması planlanıyor. Güzergahtaki araç yoğunluğunu azaltması adına hayata geçirilecek olan projenin önümüzdeki yıllarda açılması beklenmektedir.


İhale zarflarının açılacağı 24 Ağustos’ta birçok rapor da ortaya koyulacak. Proje maliyeti, yapım süresi ve diğer bağlantı yolları ile ilgili bilgiler ihale sürecinde netlik kazanacak. Dini ve milli bayramlarda gerçekleşen yoğunluğun önüne geçmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 6 şeritli yol inşasının yapılması planlanıyor. Türkiye’nin önemli ulaşım ağına sahip olan Kırıkkale ve Ankara bu alanda bir köprü görevi gerecek.


2025 yılında faaliyete girecek!

Proje ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ramazan Can, projenin 3 yıllık bir yapım sürecinin olduğuna işaret etti. Özellikle hafta sonları ve bayramlarda tamamen kilitlendiğini belirten bu güzergahın rahatlaması adına 10 yıla yakındır çalışma yaptıklarını açıkladı. Nihayetinde Ankara – Kırıkkale – Derince otoyolunun 100 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Milletvekili Can, hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçileceğini duyurdu.
Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’dan 43 şehri birbirine bağlayacak olan “Köprülü Kavşak” projesinin aynı zamanda farklı otoyollarda da uygulanması planlanıyor. Trafiği azaltması adına tercih edilen projenin yurt dışında birçok örneği bulunuyor.

Etiketler