81 ilde Stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi başladı

81 ilde Stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi başladı. Yüksek fiyatlardan dolayı halk mağdur olmaması için fahiş fiyat denetimi başlatıldı.

81 ilde Stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi başladı

Son zamanlarda hemen her üründe fiyat artışı yaşanmasından dolayı halk mağdur olmuş durumda. Satıcıların fahiş fiyatla ürünler satması, dövizin yükselmesini fırsat bilerek satış yapması sonucu halk mağduriyet yaşadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri ve gelir uzmanları tarafından 81 ilde geniş kapsamlı denetim başlatıldı. Başlatılan denetimde stokçuluk yapan ve fahiş fiyattan ürün satan kişiler tespit edildi. 

Stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi başladı

Stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 81 ilde fahiş fiyat denetimi başlattı. Stokçuluk yapanlar ile fahiş fiyat uygulayan satıcıların peşine düşen bakanlık, Ramazan ayı sonuna kadar denetimlere devam edileceğini duyurdu. Yapılan denetimler sonucu enflasyonun kısmen de olsa kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimleri öncelikle otomobil galeri ile gıda depolamasının yapıldığı soğuk hava depolarında başlamış durumda. Fakat yapılan çalışmalar bu iki sektörden ibaret olmamakla beraber Türkiye'nin dört bir yanındaki stokçuları ve fahiş fiyattan ürün satan kişileri tespit etmek için çalışma yapacak. Daha az sayıda yetkiliyle daha fazla iş yerine ulaşmaya çalışan ekipler buldukları her iş yerine girmeye çalışıyorlar. Yapılan denetimlerle stokçuluk ve fahiş fiyatın önüne geçilecek ve halkın biraz nefes almasına imkan tanınacaktır. 

Etiketler