İSKİ, Fatura açıklaması yaptı

İSKİ, fatura açıklaması yaptı. Sosyal medya üzerinden faturalara gelen zamlar sebebiyle halk tarafından tepki gösterildi.

İSKİ, Fatura açıklaması yaptı

Birkaç gündür sosyal medya üzerinde faturalara gelen zamlar sebebiyle tepki gösterildi. İSKİ tarafından yapılan açıklamada İSKİ'nin 2022 yılı için de hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 Milyon TL iken gelen elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL olmuştur. İstanbullu olan hemşehrilerimizin bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemesini bekliyoruz denildi. 

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada:

“Son günlerde bazı sosyal medya kullanıcıları, elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade etmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki; halihazırda İSKİ'nin uyguladığı 5.56 TL/metreküplük 1. Kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. Sıradadır” denildi.

İSKİ: Elektrik zammından etkilendi

iski

İstanbul genelinde verilen suyun büyük kısmı İSKİ tarafından sağlandığı söylenirken şu sözler kaydedildi: 

“Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında, Kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır. Şöyle ki, İSKİ'nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL'ye yükselmiştir. Saygıdeğer İstanbullu hemşerilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz.” 

Etiketler