Hazine Bakanı Lütfi Elvan, kripto paralarla ilgili açıklamalar yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bloomberg ile gerçekleşen bir röportajda kripto paralar, regülasyonlar ve vergilendirme konusu hakkında açıklamada bulundu

Hazine Bakanı Lütfi Elvan, kripto paralarla ilgili açıklamalar yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bloomberg ile gerçekleşen bir röportajda kripto paralar, regülasyonlar ve vergilendirme konusu hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Elvan, kendisine yöneltilen “Kripto paralarla ilgili bir çalışma başlatıldı. Kapsamlı düzenleme ne zaman yapılacak? Bir vergilendirme söz konusu olacak mı?” gibi sorulara şu şekilde bir yanıt verdi:

Bakanlığımız koordinasyonunda bir çalışma grubu oluşturduk. Bu grup yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttü. Önce Merkez Bankası bir düzenleme yaptı, arkasında MASAK çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Çalışma grubumuz öncelikle farklı ülke uygulamalarını inceledi. Üzerinde çalıştığımız alanlar ise kripto varlık ile çeşitlerinin tanımlanması, bu varlıkların ortaya çıkarılması, ihracı ve dağıtılması, alım satım yapan platformların uyması gereken ilke ve esasların belirlenmesi, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılabileceği, vergilendirme politikasının nasıl olacağı, hangi kripto varlık çeşidi için hangi kurumun düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin olacağı, özellikle suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında bu alanın kullanılmasının engellenmesi gibi geniş bir alanı kapsıyor.

 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ilgili konuyla alakalı çalışmaların hızlı bir şekilde başladığını ve çok kısa bir süre içersinde tamamlayacaklarını belirterek, açıklamalarına şu şekilde son verdi.

“Bu konudaki çalışmamızı kısa sürede tamamlayacağız. Ancak ben şunu söylemek de istiyorum vatandaşlar, tasarruflarını değerlendirirken, yönetemeyecekleri riskleri almamalı.”

Sert düşüşün ardından çoğu yatırımcı büyük miktarlarda paralar kaybetmişti ve Avrupa'nın en çok kripto para hesabına sahip ülkesi olan Türkiye'den çok ciddi miktarda döviz yurt dışına çıktığı bilgisi resmi olmayan kaynaklarca belirtilmişti.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı;

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler