Bybit: Çin bağlantılı tüm hesapları iptal edecek

in’in kripto paralar konusundaki sert tavrının ardından dev türev borsası Bybit de bu ülke vatandaşlarıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Bybit: Çin bağlantılı tüm hesapları iptal edecek

Çin’in kripto paralar konusundaki sert tavır sergilenmesinin ardından dev türev borsası Bybit de Çin ülkesinin vatandaşlarıyla ilgili önemli bir karar aldı. Borsa, 15 Haziran’dan itibaren Çin telefon numarasıyla kayıtlı olan hesapların hepsinin iptal edileceğini kullanıcılarına bildirdi.

İngiltere’den sonra şimdi de Çin

Mart ayı sonunda Büyük Britanya'daki müşteriler için de kapılarını kapatan kripto türev borası Bybit, şimdi de aynı işlemi Çinli kullanıcılar için yapacak. Çin’den gelen madencilik ve kripto para haberlerinin bu kararın alınmasında önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Birçok Borsa Yasaklamalar Başladı

Kullanıcılarının 15 Haziran'a kadar kripto cüzdanlarındaki paralarını çekmelerini talep eden Bybit'in yanı sıra Çin'de işlem gören birçok borsanında benzer kararlar aldığı haberleri arka arkaya geliyor. Bybit geçtiğimiz yıl Çin'li IP adresleriyle bağlanan tüm adresleri askıya aldığını belirtmişti.

Bybit, Çin'in en büyük kentlerinden biri olan Şangay'da kurulmuş olmasına rağmen Çin Hükümetinin tavırlarını karşılıksız kalmadı.

CBDC'de 1 Numara

2017 Yılında ilk ez ülkesinde kripto para borsalarıı ve kripto para işlemlerini yasaklayan Çin, merkez bankası dijital para konusunda dünyada en üst sıralarda yer alıyor. Çin'li 2020'den bu yana CBDC'lerle ilgili test aşamalarını devam ettiriyor.

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız hafta cuma günü Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Başkan Yardımcısı Liu He liderliğinde toplanmış ve He’den kripto para madenciliğiyle ilgili sert önlemlerin alınacağı yönünde bir açıklama gelmişti. Açıklamanın ardından başta Bitcoin dahil olmak üzere kripto paralarda sert düşüşler yaşanmıştı.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler