BTC'ye yeniden kurumsal alımlar gelmeye başladı

Bitcoin’in son günlerdeki düşüşünü değerlendiren ve en büyük kripto paraya yatırım yapan şirketlere bir yenisi daha eklendi.

BTC'ye yeniden kurumsal alımlar gelmeye başladı

Bitcoin'in yüksek irtifadan sert düşüşünü fırsata çevirmeye başlayan kurumsallardan biride Globant oldu.

New York Borsasında işlem gören Arjantin'li yazılım şirketi Globant Company, ABD Menkul Kıymetler Komisyonu'na 500.000 dolarlık Bitcoin aldığını resmi olarak bildirdi.

8.7 milyar dolarlık ortalama piyasa değerine hükmeden ve kurumsaldan dijitale bilgi teknolojileri hizmeti veren şirket SEC'e yaptığı bildirimi ise şöyle:

2021 yılının ilk çeyreğinde, 500 bin dolar değerinde yalnızca Bitcoin’den oluşan kripto varlıklar satın almıştır. Globant, kripto varlıkları sonsuz yaşam süresi olan maddi olmayan varlıklar olarak görmektedir. Bitcoin de bu varlıklardan biri olarak değerlendirilmektedir çünkü fiziksel formu bulunmamaktadır. Ayrıca kullanım süresi de sonsuzdur. Bitcoin yok olması söz konusu değildir ancak değer düşmesi konusunda test edilmektedir

 SEC'e yapılan bildirimin maddi olmayan sahiplikler bölümünde bu alış - verişten söz edilirken Globant, hangi seviyeden Bitcoin aldığını ise resmi olarak açıklamadı. 

2003 Yılından bu yana resmi olarak 3 girişimci tarafından yaratılan şirket İngiltere, Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde de çalışmalara başladı.

Bitcoin ralli yaptığı süre boyunca birçok kurumsal alışın gerçekleştirildiği dönemde alımların hepsin basına paylaşılırken sert düşüş yaşarken hiçbir şirket satım yapıp yapmadığı hakkında net bilgi veremedi.

Tekrardan kurumsal alımların gelmesi ve Elon Musk gibi kripto starların pozitif konuşmaların ardından BTC'de bir yükseliş ivmesi yaşanması yatırımcılar arasında BTC geri mi dönüyor? sorusunu beraberinde getirdi.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler