Hatırlatma dozuna zam geldi! Fiyatı %10 bin artacak

Koronavirüs sürecinin en önemli kurtarıcısı konumunda olan Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Koronavirüs aşısı için bir karar alındı. Alınan karar kapsamında hatırlatma dozuna zam geldi.

Hatırlatma dozuna zam geldi! Fiyatı %10 bin artacak

Koronavirüs, dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu. Hal böyle olunca da Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Comirnaty aşısıyla ilgili karar alındı. Geliştirilen aşıyla ilgili hatırlatma dozları gelecek yıldan itibaren yapılacak olmakla beraber kış döneminde geçerli olacak şekilde aşı dozlarının fiyatının %10 bin artması bekleniyor.

2023’ten itibaren zam gelecek!

Koronavirüs aşısı

2023 yılının ilk aylarından itibaren Pfizer aşının fiyatının artış göstereceği ve tek doz aşının da 130 dolara satılacağı aktarıldı. Yapılan açıklama kapsamında Pfizer’in geliştireceği aşının da çok dozlu aşı yerine geçeceği belirlendi. Amerika genelinde tartışma konusu olan bu konu da 2020 yılının sonuna doğru doz başına 20-30dolar gibi bir meblağ ödeyerek 500 milyon doz satın alınmış fakat hatırlatma dozu alımı son zamanlarda giderek azaldı.

Hatırlatma dozuna zam gelmesi demek tüm ilaçlara da zam geleceğinin habercisi gibi bir durumdur diyebiliriz. Her yıl ilaçlara zam gelmesiyle herkes etkilense de hatırlatma dozuna şimdiden zam geleceğinin duyurulması eczacılık sektörünün dikkatini çekmekle beraber kısa sürede konuyla ilgili netlik kazandırılacak.  Aynı zamanda Moderna gibi diğer aşı üreticilerinin de zam yapacağı düşünülmesinin ardından Moderna’nın da aşı fiyatı 60 dolara çıkması bekleniyor.