Rağbet çok olsa da fiyatlar yüksek! Bir tanesi 8 bin TL…

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber vatandaşların kış hazırlıkları başladı. Özellikle doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamdan sonra vatandaş sobaya yönelmeye başladı.

Rağbet çok olsa da fiyatlar yüksek! Bir tanesi 8 bin TL…

Van’da odun sobalarına rağbet oldukça arttı. Havaların giderek soğumasıyla beraber vatandaşın kış çilesi başladı bile. Özellikle hemen her evin ihtiyacı olan ısınma noktasına çözüm bulmak isteyen kişiler odun sobalarına yönünü çevirdi. Özellikle odun sobası satışı yapan kişiler tarafından yapılan açıklamada bu yıl sobaya rağbetin fazla olduğuna değinirken fiyatların yüksekliğinden de bahsetti.

Geçen yıla göre fiyatı 3-4 kat arttı!

Odun sobası

Doğalgaz fiyatlarına gelen zamların ardından vatandaşın uygun fiyatlı ısınma ihtiyacını gidermeye yönelmesi de dikkatlerden kaçmadı. Özellikle odun sobası satışlarının patlama yapması herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Odun sobasına rağbet artınca fiyatlarda 3-4 katına çıktı.

Odun sobası satışı yapan esnaf Selim Akdemir tarafından yapılan açıklamada:

"Her sene elimizde 150 kara soba kalmasına rağmen bu sene elimizde kalmadı. 4 tane kesip müşteriye veriyoruz tekrar yapmaya başlıyoruz. En çok kırsal kesimdeki mahallelere veriyoruz ama bu sene artık şehir içindeki vatandaşlar da bu sobaya dönüyor. Geçen sene 150 TL'den verdiğimiz sobaları şu an 250 TL'den satıyoruz. Turbo sobaların ise sıfırları 8 bin TL olurken ikinci el sobalar ise yaklaşık 3-4 bin TL. Şu anda en çok tezek sobaları ve kovalı sobalar rağbet görüyor" denildi.