Araç fiyatları uçabilir! O marka artık satılmayacak…

Araç fiyatlarının zamlanması hemen her piyasayı etkilediğinden dolayı anlık takip edilmektedir. Ford markasının Rusya’dan çekileceğinin dedikodularının gelmesi de piyasayı hareketlendirdi.

Araç fiyatları uçabilir! O marka artık satılmayacak…

 Araç fiyatlarının giderek artış göstermesi ekonomiyi her yönden etkilediğinden dolayı araç almak isteyen hemen herkesin düşünmesine sebep olmuştur. O markanın satışını durdurma kararı alması da fiyatları etkileyecek gibi gözüküyor.

Amerika Birleşik Devletleri Merkezli araç üreticisi Ford, %49 oranında hissesini de satarak Rusya pazarından ayrılma sürecini sonunda tamamladı. 26 Ekim tarihinde hisselerini nominal bir fiyatla satan Ford, sattığı miktarı belirtmese de pazardan çekildi. Ford tarafından yapılan açıklamalarda birkaç yıl içerisinde eğer küresel durum değişirse satılan hisseyi beş yıl içerisinde geri alma hakkını saklı tutacağını açıkladı. Rus asıllı şirket Sollers ile Ford 2011 yılında ortak bir şekilde kurulmuştu.  

Araç fiyatları uçabilir! O marka artık satılmayacak… - Resim : 1

Moskova tarafından Ukrayna’ya başlatılan saldırıdan sonra Mart ayında Ford, Rusya’da yaptığı faaliyetlerini de askıya almıştı. Hal böyle olunca Ford marka araç fiyatları da aldı başını gidiyor. Uzun süredir kapalı kalan Ford’un artık üretimden tamamen çekileceğiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Bu nedenle Ford araç fiyatlarının piyasadan çekileceği düşünülmektedir.