Hangi sektörde olursanız olun! Çalışan annelere aylık 5150 TL veriliyor!

Kadın istihdamını artırmak üzere çalışan annelere hangi sektörde olursanız olun devlet tarafından destek alabileceksiniz.

Hangi sektörde olursanız olun! Çalışan annelere aylık 5150 TL veriliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kadın istihdamı artırmak için önemli açıklamalar yapıldı. SGK tarafından kadın istihdamının artırılması ve kadın çalışanların kayıt dışı çalışmasını engellemek amacıyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi hazırlandı. Proje kapsamına katılan kadınlara 5150 TL’lik destek veriliyor. Verilen bu destek ödemesinden şuanda 4 bin kadının yararlandığı belirlendi.

Kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışan sayısını geliştirmek için Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi hazırlandı. Hazırlanan proje kapsamında faydalanan kadınlara her ay 5150 TL ödeme yapılıyor. Başvurular e devlet üzerinden yapılmakla beraber kadın istihdamı artırmaya yönelik yapılmaktadır. Kadın istihdamının arttığının en önemli göstergesi ise 2002 yılında yaklaşık olarak 1 milyon olan kadın sigortalı sayısı 2021 yılının Kasım ayında 5.1 milyona kadar ulaştı. Bu sayı da kadın istihdamının arttığının en büyük göstergesidir.

4 bin kadın faydalanıyor!

Kadınlara 5150 TL

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan Anneler işe çocuklar kreşe projesi kapsamında toplamda 4 bin kişi faydalanıyor. 7 ilde uygulanmaya başlanan bu proje kapsamında kadın istihdam sayısı artırılırken kayıt dışı istihdam oranının da azaltılması planlanmaktadır. Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta bulunan kadın çalışanlara verilen desteğin zaman içerisinde tüm Türkiye genelindeki kadınlara yayılacağı düşünülmektedir.