Para politikasında Avustralya'dan sert yükseliş! Son yılların zirvesinde

Avustralya Merkez Bankası politika faizini beklenildiği gibi 50 baz puanlık artırdı ve yüzde 2,35 seviyesine çıkardı. Bunun ardından Avustralya'da politika faizi son yılların en yüksek seviyesine çıktı.

Para politikasında Avustralya'dan sert yükseliş! Son yılların zirvesinde

Son zamanlarda bankaların üst üste uyguladığı faiz artırımına Avustralya'da katıldı. Para politikasında Avustralya Merkez Bankası 4'üncü faiz artırımına imza atarken, faiz oranı 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Para politikasında Avustralya'dan sert yükseliş! Son yılların zirvesinde - Resim : 1

Beklentileri karşılayan faiz artırımı son 7 yılın zirvesinde

Avustralya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 2,35 seviyesine yükseltti. Uzmanların beklentisi ise bu yöndeydi.

Son faiz artışıyla beraber döngüyü bozmayan Avustralya, en hızlı sıkılaşan bankalar arasında yer alıyor. Bunun yanında mayıs ayında ülkede politika faizi yüzde 0,1 ile düşük seviyedeydi. Son dönemlerde başlayan faiz artışlarıyla beraber politika faizi yüzde 2,35 seviyesine çıkarıldı. 

Merkez Bankası, para politika faizlerine devam edeceği mesajını da verdi. Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe ise, para politikası kurulunun önümüzdeki süreç içerisinde de faiz artışına devam edeceğini vurguladı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler