Haftanın beş önemli kripto haberi!

Haftanın beş önemli kripto haberi!

Haftanın beş önemli kripto haberi!

Tesla küresel şirketlere yükseliş sinyali gönderdi

Bu hafta Tesla'nın geçen ay bu yılın başlarında satın aldığı tüm Bitcoin varlıklarının yüzde 10'unu sattığı öğrenildi. Haber, kripto dünyasında bazı korkulara yol açtı, ancak önde gelen Elon Musk Tesla CEO'su, bir tweet ile açıkladı: "Tesla, temelde Bitcoin'in likiditesini, hazinesindeki nakit tutmaya alternatif olarak kanıtlamak için hisselerinin yüzde 10'unu sattı".
 Tesla'nın CFO'su buna ikinci bir katman koydu ve "Bitcoin'in uzun vadeli değerine inanıyoruz. Bu yüzden sahip olduklarımıza sahip çıkmayı ve işlemlerimiz yoluyla bitcoin biriktirmeye devam etmeyi planlıyoruz. Araç satın alan müşteriler ile birlikte kripto biriktirmeye devam ediyorlar.

Gaming dev Nexon Bitcoin üzerinde 100 milyon dolar harcıyor

Asya video oyunu devi Nexon  58.226 dolar ortalama alım fiyatı ile, 1717 Bitcoin ve tahmini 100 milyon dolar aldı. Bu satın alma, Nexon'un toplam nakit akışının yüzde 2'sinden azını temsil ediyor. Şirketin CEO'su, “Bitcoin, gelecekteki yatırımlar için likiditemizin değerini korurken uzun vadeli istikrar ve likidite sunuyor” dedi.

Bir komite, Washington'u borsalarla ilgili düzenlemeleri güçlendirmeye zorlayacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde, rolü Amerikan hükümetine kripto para borsalarının gözetim düzeyini artırma tavsiyesinde bulunacak bir organizasyon ortaya çıkacaktı. Buna yeni KYC ve kara para aklamayı önleme tedbirleri eşlik edecek.

"Fidye Yazılımı Görev Gücü. FBI ajanları ile siber suç ve siber risk uzmanlarından oluşan bir organizasyondur. Güvenlik ve Teknoloji Enstitüsü genel müdürü Philip Reiner, "Bu oldukça şaşırtıcı teknolojilerin kötüye kullanılmasını sınırlamak için çok daha fazlası yapılabilir" diye uyardı.

Arjantin'in merkez bankası

Güney Amerika'ya giden kripto işlemleriyle ilgili verileri topluyor. Bu hafta Arjantin merkez bankası, ülkenin ticari bankalarından kripto tüccarları olduğuna inandıkları müşteriler tarafından yapılan işlemlere ilişkin verileri teslim etmelerini istedi.Cadı avı diye tabir edilen kripto hırsızlılarını yakalamak. Kurum ayrıca Fintech sektöründeki şirketlerden de aynısını yapmalarını istedi. Hareket, 45 milyon kişi için yaklaşık iki milyon kripto para kullanıcısı olan Arjantin'deki endüstri düzenlemesinin bir habercisi.

Cardano (ADA) için yüzyılın blok zinciri sözleşmesi Cardano

ADA hakkında bir haberle yazımızı tamamlıyoruz Cryptonaute'deki meslektaşlarımız, şirketin Etiyopya yetkilileriyle bir ortaklık imzaladığı bilgisini aktardı. Caradano'yu yöneten şirket olan IOHK'ya göre bu, dünyadaki bugüne kadarki en büyük dağıtım. Somut olarak, proje Etiyopya'daki tüm okullarda bir kimlik yönetimi çözümü dağıtmak için Cardano blok zincirini kullanmayı planlıyor. Bu, 3.500 okulu ve beş milyon öğrenciyi ilgilendiren bir proje. 
Afrika bölgesinin sadece yüzde 20'sinin internet kullanabildiğini hesap edersek hitap edilecek kitle.

Etiketler