Wall Street devleri Bitcoin (BTC) fiyatını düşürmek mi istiyor?

Wall Street devleri Bitcoin (BTC) fiyatını düşürmek mi istiyor?

Wall Street devleri Bitcoin (BTC) fiyatını düşürmek mi istiyor?

Wall Street'deki piyasa yapıcıları, Ocak ayındaki ile aynı oyunu oynuyor gibi görünüyor: Bitcoin (BTC) nispeten zayıf bir konumda iken, BTC etrafında kendi planlarını uygularken veya öncesinde. JPMorgan , Guggenheim Ortakları ve Goldman Sachs , bu aynı stratejiyi taahhüt ediyor gibi gözükmetkte.

Bu hafta ABD'li yatırım devi Goldman Sachs, diğer kripto para birimlerinden gelen rekabet, enerji kullanımı ve kullanım eksikliği durumlarının bir değer durumu olmasından taleple ilgili endişeler arasında olduğunu söyledi.

Bitcoin güvenli bir liman olarak altın ile rekabet etmek istiyor, ancak ikisi bir arada bulunabilir  mi  soruları için daha çok erken...

Reuters raporlar: Yüksek güç tüketiminin Bitcoin'i "daha iyi tasarlanmış" bir rakip lehine azalan talebe karşı savunmasız hale getirdiğini de sözlerine ekledi.

"Bitcoin daha fazla likiditeye sahip olsaydı, gerçek kullanım eksikliğinden ve yüksek enerji tüketimi nedeniyle düşük çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) puanından muzdariptir" dedi. "Bu rekor kıran ve hızla yaklaşan arz kıtlığını çözmenin tek yolu, fiyatları yeni zirvelere çıkarmaktır."

Ek olarak, Goldman'da emtia araştırma başkanı Jeffrey Currie, Kitco'ya göre, BTC'nin "yerini Ethereum ve altcoin gibi diğer kripto para birimlerine bıraktığını söyledi. Bu, baskın uzun vadeli değer deposu statüsü için kripto para birimi arasındaki rekabetin hala alakalı ve bitcoin tutmaya ek bir risk kaynağı ekliyor."

Goldman Sachs, sadece bir ay önce, Bitcoin ve diğer belirtilmemiş dijital varlıklar için ilk yatırım araçlarını bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren özel servet yönetimi grubunun müşterilerine sunacağını duyurdu. Bu müşterilerden bazıları BTC'yi enflasyona karşı bir koruma olarak görürdü.

Mart ayının başlarında Goldman, yalnızca kurumsal yatırımcılar arasında değil, aynı zamanda özel servet yönetimi endüstrisinde de BTC talebinde bir artış gördüğünü söyledi.

Şirket, yıllar boyunca kripto hakkında nispeten olumlu yorumlar yaptı. Currie, Kasım 2017'nin sonunda, BTC'nin altınla pek çok benzerliği olan bir emtia olduğunu ve yatırımcıları endişelendiren oynaklığın esas olarak likidite eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Currie, Bloomberg'e o sırada “Neden ona karşı bu kadar düşmanlık olduğunu anlamıyorum” dedi. BTC "altından pek farklı değil". Ancak, "gerçek inovasyonun" Bitcoin'in kendisinde değil, dağıtılmış defter teknolojisinde olduğunu ekledi.

Bu yılın Ocak ayında, Bay Currie, Bitcoin'in olgunluk belirtileri gösterdiğini, ancak kurumsal yatırım seviyesinin istikrar kazanması için hala çok düşük olduğunu söyledi. O zamanlar Bitcoin'in piyasa değeri 600 milyar doların üzerindeydi, bugün 1 trilyon dolarda. Currie, CNBC'ye “Uzun vadede size biraz denge sağlayabilir” dedi. Ancak piyasadaki oynaklık ve belirsizlik seviyesi "tahmin yapmayı zorlaştırıyor".

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler