Google ve Apple'ın uygulama mağazaları için yasa tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Apple ve Google'ın uygulama mağazalarını kontrol etmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı sundu.

Google ve Apple'ın uygulama mağazaları için yasa tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi ve Demokrat üyeleri, Google ve Apple'ın ana kuruluşu Alphabet gibi şirketler tarafından işletilen uygulama mağazalarını kontrol etmeyi hedefleyen bir yasa tasarısı sundu.

Demokrat Hank Johnson ve Cumhuriyetçi Ken Buck tarafından sunulan tasarının, büyük uygulama mağazalarının, başka bir uygulama mağazası ya da ödeme sistemi aracılığıyla farklı fiyatlar ya da şartlar sunan uygulamaları cezalandırmalarını önleyecek, iki partinin senatörleri tarafından bu hafta sunulan bir düzenlemenin tamamlayıcısı niteliğinde olduğu aktarıldı.

Cumhuriyetçi Buck'ın yaptığı açıklamada, Apple ve Google gibi şirketlerin uygulama geliştiriciler üzerinde baskı kurduğu ve uygulama sahiplerinin müşterilerine ulaşmak için bu şirketlerin belirledikleri şartları kabul etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Açıklamada, ABD'li tüketicilerin uygulama mağazalarından geçtiğimiz yıl 13,4 milyar uygulama indirdiği kaydedilerek, neredeyse 33 milyar dolar harcadığı belirtildi.

Etiketler