ABD’de tüketici güveni 10 yılın en düşük seviyesinde geriledi

ABD'de tüketici güveni ağustos ayında artan virüs endişeleriyle yaklaşık 10 yılın en düşük seviyesine indi.

ABD’de tüketici güveni 10 yılın en düşük seviyesinde geriledi

ABD'de Michigan Üniversitesi öncüsü Tüketici Güveni ağustos ayında enflasyon ve koronavirüs vakalarındaki artışla 11 puan gerileyerek 70.2 oldu. Bu, 2011 yılının aralık ayından bu yana görülen en düşük düzey oldu.

Michigan Anketi Yöneticisi Richard Curtin, ''Tüketicilerin ekonomideki iyi performansın gelecek aylarda düşeceğine yönelik beklenti içerisinde.'' değerlendirmesinde bulundu.

Beklentiler endeksi 14 puan gerileyerek 65.2'ye düştü. Bu, 2013 yılının ekim ayından bu yana görülen en düşük düzey oldu.

Cari koşullar endeksi 77.9 ile geçtiğimiz yıl nisan ayından bu yana en düşük düzeye indi. Finansal gelir beklentisi de 7 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Tüketiciler enflasyonun önümüzdeki 5-10 yılda yüzde 3'e çıkacağını tahmin ediyor. Bu, 2013 yılından beri görülen en yüksek düzey. Önceki beklenti ise yüzde 2.8 seviyesindeydi.

Delta varyantına ilişkin endişeler son haftalarda çoğaldı. ABD'nin pek çok bölgesinde tekrar maske zorunluluğu getirilirken birçok etkinlik de bu sebeple iptal edildi. Aphabet, Amazon, Google gibi pek çok şirket de artan vakalar sebebiyle ofise dönüş tarihlerini erteledi.

Etiketler