Fiyatlar zamlandı: 50 TL’ye yapılırken 130 TL’ye yükseldi!

Geçen yıla oranla fiyatları daha da yükselen mont ve kaban fiyatları insanları eski montlarını değerlendirmeye yönlendirdi. Hal böyle olunca kuru temizlemecilerin işleri artmaya başladı.

Fiyatlar zamlandı: 50 TL’ye yapılırken 130 TL’ye yükseldi!

Bu yıl geçmiş yıllara göre cepleri yakan mont ve kaban fiyatlarından sonra vatandaşlar yönlerini kuru temizlemecilere çevirdi. Eski ve kirli montlarını değerlendirme kararı alan vatandaşlar kuru temizlemecilerin yolunu tuttuğundan dolayı kuru temizlemecilerin işi iyi oldu. Her ne kadar kuru temizlemecilerin işi iyi olsa da fiyatlar da o denli yükseldi. İşleri artan iş yeri sahipleri yoğun tempoda çalışma gösteriyor. Geçen yıl kaban ve mont temizliği 30 TL ile 50 TL arasında yapılıyordu. Bu yıl ise kuru temizlemeciler 70 TL ile 130 TL arasında farklılık gösteren fiyatlarla mont ve kaban temizliği yapmaktadır.

Ürünler yıpranmıyor!

Kuru temizleme

Yaklaşık olarak 40 yıldır Bursa’da kuru temizlemecilik yapan Fatih Şahin adlı esnaf konuyla ilgili açıklama yaptı. Şahin tarafından:

"Her yıl bu aylarda işlerimiz 1 ay boyunca artıyor. Bu yıl yoğunluk daha fazla kış öncesi vatandaşlar mont ve kabanlarını bize getirip temizletiyor. Kuru temizlemede temizlenen ürünler yıpranmıyor. Petrolden elde edilen özel bir sıvıyla temizlik yapıyoruz. Bu ürün çok pahalı 200 litresi 28 bin lira. Bu ürün kiri temizleyip ürünleri yıpratmıyor. "Ürünlerim yıpranmasın" diye düşünen vatandaşlar bizi tercih ediyor. Mont ve kaban temizleme ücretleri 70 ila 130 lira arasında değişiyor" denildi.