Maliyetler arttı fiyatı 700 TL’ye kadar çıktı

2021 yılına göre hemen her ürünün fiyatı artış gösterdi. Fiyatı artan ürünlerden biri de Kars kazı odlu. Evet yanlış duymadınız, Kars kazı maliyetleri artması sebebiyle fiyatları geçen yıla göre iki üç katına çıktı.

Maliyetler arttı fiyatı 700 TL’ye kadar çıktı

Hem lezzetli hem de sağlıklı olan Kars Kazı fiyatları aldı başını gidiyor. Geçen yıla göre fiyatı iki üç katına çıkan Kars Kazı şüphesiz kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Maliyetler giderek artış gösterdiğinden dolayı da Kars Kazı fiyatları arttı. Üreticiler tarafından fiyatların daha da yükselmesi istendiği için ellerindeki ürünler satılmamaya başlandı. Geçen yıl içerisinde 200-300 TL arasında satışa sunulan Kars Kazı bu yıl 700 TL’ye kadar yükseldi.

Üretim az, fiyat fahiş!

Hem lezzetli hem de sağlığa faydasıyla bilinen Kars Kazı tüketimi bu yıl hayal olacak gibi gözüküyor. Kars Kazı yemek isteyen kişiler artış gösteren maliyetleri göz ardı etmeden hareket etmeli ve ona göre tüketmelidir. Geçen yıl içerisinde 200 TL ve 300 TL arasında satışa sunulan Kars kazı fiyatlarının yükseliş sebebi olarak maliyetler gösterilmektedir. Kars kazı fiyatlarında olan artışı duyan kişiler Kars Kazı yemek hayal oldu derken üretici bu fiyatlardan çok memnun değil gibi. Kars Kazı üreticisi tarafından:

"Bir kazın fiyatının bu kadar yüksek olması tüketici kadar bizleri de rahatsız ediyor. Ancak yem fiyatlarındaki yükseliş malum. Bugün bir kazın bize maliyeti nereden baksanız 550-600 liraya mal oluyor" denildi.

Kars kazı fiyatı

Kazlar kara borsa oldu!

Kars kazı tüketmek veya almak isteyen kişiler şuanda Kars kazına ulaşamamaktadır. Fiyatların daha da yükseleceğinin düşünülmesinin ardından köyde yaşayan Kars kazı üreticileri karaborsaya düşürdüklerini ve satışa sunmadıklarını belirtti. Gastronomi dünyasında adından söz ettiren İlter Avşar tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

"Türkiye'nin kaz ihtiyacını karşılayan illerin başında gelen Kars ve Ardahan'da kaz bu yıl karaborsaya düştü. Bölgedeki üreticilerle diyalog halindeyim. Bu yıl ağırlığı 2.5 ile 3 kilogram arasında değişen kazlar 650-700 liraya satılıyor. Köylerde kimse kazlarını satmak istemiyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorlar. Kaz etinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu lezzeti herkesin tatmasını istiyoruz. Ancak arpa ve yem fiyatlarının artmasıyla gelinen durum ortada" denildi.