Arabası olanlara kötü haber: Direk zam gelebilir! Benzin, motorin ve LPG fiyatı fırlayabilir

Her gün akaryakıt fiyatları arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. Arabası olanlarda kötü haber geldi. Direk zam geleceğinin duyurulmasının üzerine herkesin gözü kulağı bu habere çevrildi.

Arabası olanlara kötü haber: Direk zam gelebilir! Benzin, motorin ve LPG fiyatı fırlayabilir

Petrol piyasasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Özellikle bugün Avrupa Birliği ve Rusya arasında olan çatışma direk araba sahiplerine olumsuz olarak yansıyacak. Başarılı analistler tarafından yapılan değerlendirmelerde tahmin edilene göre Aralık ayına giriş yapıldığında petrol fiyatlarının 100 doları geçeceği belirlendi.

 Akaryakıt fiyatları fırlayacak

Araç sahipleri, motorin ve benzinde indirim beklemeye başladı. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarını düşüreceği yönünde olsa da bu bekleyişe girmeye gerek yok. Çünkü, Avrupa Birliği tarafından alınan altıncı yaptırım kararı kapsamında Rusya’dan deniz yoluyla ham petrolü çıkarmayı 5 Aralık tarihine, rafine ürün tedarikini de 5 Şubat tarihinden itibaren kesmeyi planlamaktadır.

Akaryakıt

Bir sitede yer alan habere göre analistler tarafından petrol fiyatları değerlendirildi. Petrol fiyatlarının Avrupa Birliği tarafından koyulan ambargodan sonra fiyatları yükselteceği düşünülmektedir. Özellikle uzman isimler, Aralık ayı içerisinde akaryakıt fiyatlarının 100 doların bile üzerine çıkacağı söylenmektedir.

Güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına yüksek meblağda zam gelmesinin düşünülmesinin ardından güncel akaryakıt fiyatları da araştırılmaya başlandı. 25 Ekim Güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul’da benzin fiyatı 20,65 TL, motorin fiyatı 26,37 TL,

Ankara’da benzin fiyatı 20,79 TL, motorin fiyatı 26,50 TL,

İzmir’de benzin fiyatı 20,78 TL, motorin fiyatı 26,52 TL olarak belirlendi.