Fiyatlar uçtu! Asgari ücrete hiç zam gelmese miydi?

Muhalefetten parti üyeleri marketlere gidince durumun içler acısı olduğunu gördü.

Fiyatlar uçtu! Asgari ücrete hiç zam gelmese miydi?

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır tarafından market ve pazarda bir araştırma yapıldı. Milletin geçim derdi araştırmasına göre 8 ayda sepetten 11 ürünün daha eksildiği görüldü. Her ay olduğu gibi bu ay da market ve pazarda yapılan araştırmanın sonucu herkesi şaşırttı. 2022 yılının Ocak ayında 4250 TL olan Temmuz ayından sonra da 5500 TL tutarında olan asgari ücretin herhangi bir ihtiyaca yetmediği belirlendi.

Alım gücü giderek düşüyor!

Market

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır tarafından yapılan son açıklamada:

 “İktidar asgari ücrete zam yaptık diye övünüyor, 4 bin 250 liradan, 5 bin 500 liraya çıkan asgari ücrete gelen bin 250 lira zam enflasyon karşısında çoktan eridi, hiçbir derde deva olmadı. Vatandaşın aldığı maaş önemli değil vatandaşın o maaşla ne alabildiği yani satın alma gücü önemli. Bu ülkede 3 bin 500 lira alan emekli de var, onlar ne yapsın? Bin 250 zam hiç bir şey değil, acilen bu maaşlarda düzenleme yapılmalı” dedi.

Ocak ayında alışveriş yaptığımız parayla yine alışveriş yapmaya çalıştık. Para yetmeyince kaşar, çocuk bezi, biber, elma, peçete, ıspanak, kahve ve süt gibi 11 ürünü kasada iade etmek zorunda kaldık. Ocak ayında 22 tanesi 43.9 TL olan tablet bulaşık makinesi deterjanı 20 adede düşürülüp fiyatı da 80 TL’ye yükseltildiğinin açıklanmasının üzerine Dikbayır’ın Pazar araştırmasının sonucu ortaya çıktı.