Ekmeğe zam mı geliyor? Simit 5 TL oldu!

Gelen zamlar vatandaşı oldukça etkilemiştir. Son anda simide gelen zamdan sonra ekmeğe zam gelip gelmeyeceği araştırılmaktadır. İşte, detaylar…

Ekmeğe zam mı geliyor? Simit 5 TL oldu!

Son zamanlarda hemen her ürüne zam gelmesiyle vatandaş ekonomik yönden zorlanmaktadır. Son zamanlarda ekmeğe zam gelmemesi herkesi şaşırtsa da simide zam gelmesinin haberi ekmeğe zam gelip gelmeyeceğinin araştırılmasına neden oldu.

Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası tarafından alınan kararla simit fiyatları zamlandı. Gelen zamla beraber 100 gramlık simit 4 TL’den satışa sunulurken alınan karardan sonra gramı aynı olan simit fiyatı 5 TL oldu. Artış gösteren girdi maliyetlerinin yükselmesinin hemen ardından simit imalatında kullanılan un, susam, sıvı yağ ve katı yağ fiyatlarının son zamanlarda artmasıyla simit fiyatları arttı.

Maliyetler çok arttı

Simit fiyatı

Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası Başkanı Niyazi Tunç artış gösteren maliyetlerden dolayı satıcının sıkıntıya girdiğini belirterek simit fiyatında 1 TL’lik güncellemeye gidildiğini açıkladı. Tunç tarafından yapılan açıklamada son zamanlarda yaşanan fiyat artışları sebebiyle un, yağ ve işçilik fiyatları arttı. Esnaf ürettiği simitten para kazanamıyor. Bundan dolayı aldığımız kararla simit fiyatlarını 1 TL arttırdık dedi.