Rus petrolünün Ukrayna üzerinden sevkiyatı tekrar başlıyor

Transnef tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna üzerinden gerçekleştirilen petrol sevkiyatı devam edecek.

Rus petrolünün Ukrayna üzerinden sevkiyatı tekrar başlıyor

Geçtiğimiz gün Transneft şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatı gerçekleştirilen Drujba Boru hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılması gerektiğini belirtti ve petrol sevkiyatı durduruldu.

Ukrayna üzerinden petrol sevkiyatı tekrar başlıyor

Yaşanan son gelişmenin ardından bugün Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ulaştırılan petrol sevkiyatı tekrar başlıyor.

Rus Merkezli petrol ve gaz botu hattı taşımacılığı yapan Transneft şirketin Başkan Danışmanı İgor Demin yaptığı açıklamada, Ukrayna üzerinden petrol sevkiyatının tekrar başlaması için çalışmaların başladığını belirtti.

Rus petrolünün Ukrayna üzerinden sevkiyatı tekrar başlıyor - Resim : 1

Ukrayna üzerinden gerçekleştirilen petrol sevkiyatının tekrar başlayacağını belirten İgor Demin, "Sevkiyatı bugün saat 16.00'da başlatmayı planlıyoruz. Sevkiyatlar önce Slovakya'ya ardından Macaristan'a ulaşacak." ifadelerini kullandı.

Yapılan ödemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı kestiğini ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna Üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos gününden itibaren durdurulduğu belirtilmişti.

Avrupa'da çıkan haberlere göre, sevkiyatın durması üzerine Slovakya'nın Slavnaft ve Macaristan'ın MOL şirketlerinin bahsedilen ödemeleri Ukrayna tarafına yaptıkları belirtildi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler