Bakan Nebati’den İMF iddialarına sert yanıt

Bazı gazeteciler tarafından Türkiye’nin İMF’den 6.5 milyar dolar borç aldığının iddia edilmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati’den İMF iddialarına sert yanıt

Bazı gazeteciler tarafından Türkiye’nin İMF’den 6.5 milyar dolar borç aldığının iddia edilmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Sert bir çıkış yapan Nebati, Türkiye’nin hiçbir şekilde İMF’den veya farklı bir kurumdan borç almadığını belirtti. İMF defterinin yıllar önce kapatıldığını belirten bakan Nebati aynı zamanda bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.


Bekan Nebati tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklama doğrultusunda iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi. Gazetecileri hedef alan sözleriyle sert bir çıkış yapan bakan Nebati, durumu bilgisizlik ya da çarpıtma olarak değerlendirdi. Türkiye’nin İMF’den hiçbir şekilde borç almadığını belirten bakan aynı zamanda gazetecileri doğru bilgi paylaşması konusunda uyardı.

Bakan nebati

Bilge Yılmaz’dan 6.5 milyar dolarlık iddia

CNN’de bir programa çıkan Bilge Yılmaz, Türkiye’nin İMF’den 6.5 milyar dolarlık borç aldığını iddia etti. Bu iddiaların ardından 24 saat geçmeden açıklama yapan bakan Nebati, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve Türkiye’nin hiçbir şekilde İMF’den borç almayacağını belirtti. Konu ile ilgili yapılan asılsız iddiaların kaynağına ise Bilge Yılmaz’ı alan bakan açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı.

Türkiye’nin anlaşmalarının hukuka uygun bir şekilde kamuoyuna duyurulacağını belirten bakan Nebati, hiçbir şekilde usulsüz bir anlaşmanın olmadığını açıkladı. 6.5 milyar dolarlık borç iddiasının ise hiçbir şekilde resmi kanıtı olmayan bir iddia olduğunu belirtti.

Etiketler