Fed/Harker: Yakın zamanda tahvil alımlarında azaltımı konuşabiliriz

Philadelphia Fed Başkanı Harker, tahvil alımlarının azaltılması konusunda düşünmeye yakın zamanda başlanabileceğini söyledi.

Fed/Harker: Yakın zamanda tahvil alımlarında azaltımı konuşabiliriz

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in Kovid-19 pandemisinin ekonomide neden olduğu olumsuz etkilerden toparlanmayı sürdürebilmesi için sağlanan teşviklerin azaltılmasını artık düşünebilecek duruma geldiğini açıkladı.

Planımız, federal fon faizini uzun süre için düşük tutmak. Fakat aylık 120 milyar dolar tutarındaki Hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımımızı azaltmayı düşünmenin de artık zamanının geldiği kanaatindeyim.

Tavil alımını azaltmaya başlamanın bir anda atılabilecek bir adım olmadığını sözlerine ekleyen Harker, tahvil alımında bir azaltım başladığında bunun sakin ve yavaş bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Harker, "Ekonomiye desteği, ekonomide güçlenme sürerken, düzenli ve dikkatli bir biçimde kaldıracağız." diye konuştu.

Açıklamasında, enflasyonun kontrolden çıkmaya başladığına yönelik bir işaret görmediğini de vurgulayan Harker, "İnsanlar işlerine döndükçe gelecek birkaç ay içinde ABD'de ücretler dengelenecektir. Ayrıca arz problemlerinin sebep olduğu fiyat artışlarının geçici olduğunu düşünüyorum." dedi.

Enflasyonun Fed'in hedeflediği seviyenin üzerine çıkması durumunda bununla başa çıkacak araçlara sahip olduklarını da sözlerine ekleyen Harker, "Eğer enflasyon, hedeflediğimiz düzeyi aşarsa bununla nasıl baş edeceğimizi biliyoruz. Ben de buna uygun şekilde yanıt verilmesinden yanayım." ifadelerini kullandı.

Etiketler