FED faiz kararı Bitcoin’in çakılmasına neden olabilir!

Piyasaların gözü kulağı yarın açıklanacak FED faiz kararına çevrildi. Peki, FED faiz kararı bitcoini nasıl etkiler?

FED faiz kararı Bitcoin’in çakılmasına neden olabilir!

Tüm piyasaların gözü kulağı yarın açıklanacak olan Eylül ayı FED faiz kararına çevrildi. Özellikle gündeme gelen 100 baz faiz artırımından tüm piyasalar etkilendi. Etkilenen piyasalar içerisinde Bitcoin’de yer aldı. Peki, FED faiz kararı Bitcoin’i nasıl etkiler?

Kripto para piyasası bir süredir kan kaybetmeye devam ediyordu. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gittikçe eriyerek yatırımcısına büyük kayıp yaşattı. Yarın Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan FED faiz kararına sayılı saatler kalırken kripto para piyasasında yaşanan kayıplar bir nebze de olsa durdu. FED faiz kararının açıklanmasının harici piyasayı etkileyecek bir diğer durum da ABD FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak açıklamadır. En az faiz kararı kadar öneme sahip olan bu açıklama sonucu piyasa da ya büyük yükseliş ya da büyük çöküş olacak.

FED faiz kararı bitcoini nasıl etkiler?

FED Faiz kararı

FED tarafından yapılacak olan toplantıdan sonra FED başkanı Powell tarafından her ay açıklama yapılıyor. Yarın yapılacak açıklama sonucu tüm piyasalar kendilerine yeni bir yol haritası çizecek. Öncelikle açıklanan Eylül ayı enflasyon kararının beklenildiği gibi olmaması piyasayı etkilerken FED faiz kararını açıklamadan bile 100 baz puanlık faiz artırımı yapacağının söylentisinin yayılması bile piyasalarda erime yaşanmasına neden oldu.

Eğer yarın yapılan açıklamalarda FED tarafından alınan kararda 75 puan ile 100 baz puan arasında faiz artırımı yapılırsa bu durum kripto paralarda büyük düşüşe neden olabilir. Şayet faiz indirimi yapılırsa bu durum Bitcoine oldukça yarar ve yükseliş yaşamasına neden olur.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.