TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? 250 bin konut kura çekilişi tarihi

TOKİ’ye başvuru yapan kişiler tarafından TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? Şeklinde araştırma yapılmaktadır.

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? 250 bin konut kura çekilişi tarihi

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 250 bin TOKİ ile ilgili yeni yeni detaylar gelmeye devam ediyor. TOKİ’ye başvuru yapan kişiler tarafından TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? 250 bin konut kura çekiliş tarihi merak edilmektedir. Başvuruların tamamlanmasının ardından kura döneminin başlaması neticesiyle bu soruların araştırılması artış göstermiştir. İşte, detaylar…

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? E-devlet üzerinden TOKİ başvurusu yapan kişiler başvuru ücretlerini ödedikten sonra TOKİ kura çekimi ile ilgili araştırma yapmaktadır. TOKİ kura çekimi hakkında araştırmalar devam ediyor. Kura çekilişi yapıldıktan sonra hak kazanan kişiler peşinat ödemesi yapabilecek ve daha sonra da taksitleri ödeyecek. Başvuru esnasında para yatırmış olan ve ev çıkmayan kişilere de başvuru parası geri ödenecek.

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? Sorusu ev almaya hak kazanan kişiler tarafından araştırılmaktadır. TOKİ kura çekim tarihi henüz açıklanmadı. Bugün itibariyle başvuru sayısı toplam 3 milyona yakın olurken başvurular Ekim ayı sonuna kadar sürecek. Başvurular tamamlandıktan sonra da kura tarihlerinin açıklanacağı tahmin edilmektedir.

TOKİ kura çekiliş tarihi

TOKİ başvuru ücreti geri yatar mı?

TOKİ kura çekimi yapıldıktan sonra ev çıkmayan kişiler yatırdığı başvuru bedellerini kura çekiliş tarihi yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde başvuru yapılan banka tarafından hesaplara yatırılacak ya da ATM’ler üzerinden geri alınabilecektir.

4 milyona yakın başvuru yapıldı!

Bugün TOKİ başvurularının altıncı günü olsa da 4 milyona yakın başvuru yapıldı. TOKİ başvurularının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından:

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu konutların anahtarlarını vatandaşlarımıza armağan edecek" denildi.