Bitcoin ve Altcoinler sert çakıldı!

Başta bitcoin olmak üzere tüm altcoinler sert çakıldı!

Bitcoin ve Altcoinler sert çakıldı!

Bitcoin ve altcoinlerde olan son durum merak edilmeye başlandı. Haftanın ilk gününde Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere pek çok altcoin sert şekilde düştü. Bu düşüşün sebebi özellikle yatırımcılar tarafından araştırılırken bu denli düşüş yaşanmasına anlam verilemedi.

Bitcoin de son durum?

Bitcoin de son durum kripto para yatırımcıları tarafından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Son 24 saatte %5.99 oranında düşüş gösteren Bitcoin şuanda 18 bin 324 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar tarafından destek seviyesi olarak nitelendirilen 18 bin 500 doların üzerinde işlem gören Bitcoin bir kez daha düşüş yaşarsa tamamen çalışacak. Eğer bu desteği koruyamazsa bitcoin öncelikle 17 bin 900 dolar ile 17 bin 600 dolar aralığına düşebilir. Eğer burada da destek seviyesini koruyamazsa 13 bin dolara kadar gerileyebilir.

Tüm piyasalarda bitcoin toplam değeri 360 milyar dolarda. Bitcoin de yaşanan sert düşüşü işlem hacminin desteklediğini düşünürsek bitcoinin 35 milyar dolar seviyesinde işlem gördüğü aşikar. Diğer yandan Bitcoin toplam piyasa değeri tüm kripto paralar arasında değerlendirildiğinde %39,6 olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin son durum

Altcoinler ne durumda?

Bir süredir gündemlerden düşmeyen The Merge güncellemesinin hemen ardından en büyük altcoin olan Ethereum da yatırımcıların ve traderlerin yaklaşımıyla beraber ok aşağı yönlü dönmüştü. 15 Eylül tarihinde gerçekleştirilen güncellemenin ardından 1600 doların üzerinde işlem gören Ethereum fiyatı 1297 dolara kadar geriledi. Son 24 saatte %10,14 değer kaybeden Ethereum 1306 dolardan işlem görse de toplam piyasa değeri 159,9 milyar dolar.

Kripto para piyasalarında olan düşüşün 22 Eylül tarihinde açıklanacak FED faiz kararından etkilendiğini düşünüyoruz. Geçen hafta içinde FED’in 50 veya 75 baz puan faiz artırımına gitmesi beklense de ABD enflasyon oranına göre 100 baz puan faiz artırımına gitmesi piyasaları yerinden oynattı. Bir sonraki toplantıda yüzde seksen 75 baz puan faiz artırımı yapacağı düşünülen FED toplantısından sonra yine piyasanın etkileneceğini düşünüyoruz.