Fed başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

Powell: Enflasyonun, yüzde 2'yi önemli oranda aşması ve uzun bir süre yüzde 2'nin üzerinde kalması peşinde değiliz.

Fed başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin toparlanmanın güçlenmesine ve arzdaki sıkıntıların bazı sektörlerde fiyatları yukarı itmesine bağlı olarak bu yıl "biraz daha yüksek" bir enflasyon göreceğini, ancak Fed'in enflasyonda hedefin üzerine çıkışları sınırlı tutma taahhüdüne bağlı olduğunu söyledi.

Powell'ın, Senatör Rick Scott'a 24 Mart tarihinde gönderdiği mektuba yanıt olarak 8 Nisan'da gönderdiği ve Reuters'in gördüğü mektupta, "Enflasyonun, yüzde 2'yi önemli oranda aşması ve uzun bir süre yüzde 2'nin üzerinde kalması peşinde değiliz." ifadeleri yer aldı.

Powell mektubunda, "Şunu vurgulamalıyım ki, maksimum istihdamı ve fiyat istikrarı sağlama hedeflerimize tamamen bağlıyız. Gelecekteki politika adımlarımız hedeflerimize doğru gerçek bir ilerleme sağlama temelinde olacak. Eğer istihdam ve enflasyon hedeflerimize doğru ilerleme yavaşlar ise, oldukça destekleyici duruşumuzu daha uzun süre için devam ettireceğiz. Eğer ilerleme daha hızlı hale gelir ise de politika duruşumuzda ayarlamalar gerçekleşir." ifadelerini de kullandı.

Etiketler