Bugün piyasalarda izlenecek veriler... - 21 Nisan 2021

Bugün piyasalar İngiltere'de enflasyon, Almanya ve ABD'de ihaleleri izleyecek.

Bugün piyasalarda izlenecek veriler... - 21 Nisan 2021

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı yeni günde, yurt dışında İngiltere enflasyon ile Almanya ve ABD ihaleleri öne çıkıyor.

Öne Çıkan Başlıklar

- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevinden alınarak yerine Mehmet Muş atandı. Yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ise Vedat Bilgin getirildi.

- İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs tedavisinde gelecek vaat eden yeni ilaçların sonbaharda kullanıma sunulacağını belirtti.

- ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Çin'i yakalamak ve geçmek için elektrikli araç üretimini artırması gerektiğini söyledi.

- Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, ABD Başkanı Joe Biden'in davetini kabul ettiği ve 22 Nisan'da yapılacak iklim değişikliği zirvesine katılacağı açıkladı.

- ABD'de Cumhuriyetçi senatörler, Başkan Biden'in altyapı yatırım planına karşı tekliflerini bu hafta açıklayacaklar.

- Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin toparlanmanın güçlenmesine ve arzdaki sıkıntıların etkisi bazı sektörlerde fiyatları yukarı itmesine bağlı olarak bu yıl "biraz daha yüksek" bir enflasyon göreceğini, ancak Fed'in enflasyonda hedefin üzerine çıkışları sınırlı tutma taahhütüne bağlı olduğunu söyledi.

Yurt İçi Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Grup Toplantısında konuşacak (12.00).

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Turizm Haftası Münasebetiyle turizm temsilcilerini kabul edecek ve Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Açılış Programı'na canlı bağlantı ile katılacak (13.30/16.00).

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Usul Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TÜİK tarımsal girdi fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Yurt Dışı Gündem

İngiltere'de mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyatları verileri açıklanacak. Bir önceki ay aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 0,4 olan enflasyonun, mart ayında aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 0,8 artacağı tahmin ediliyor.

Almanya 10 yıllık tahvil ihalesine çıkacak. Bir önceki ihalede ortalama faiz yüzde -0,36 olmuştu.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), DOE petrol stokları (17.30) verileri bulunuyor. ABD'de izlenecek en önemli gündem 20 yıllık tahvil ihalesi olacak. Bir önceki 20 yıllık ihalede ortalama faiz yüzde 2,290 seviyesinde oluşmuştu.

Kanada'da tüketici fiyatları (15.30) ve faiz kararı (17.00) takip edilecek. Kanada Merkez Bankası (BoC), son 8 toplantısında faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey (13.00), BOE Yönetim Kurulu Üyesi Sarah Breeden (16.00) konuşma yapacaklar.

Etiketler