Fed Başkan Yardımcısı Quarles: Doların rezerv para özelliği tehdit altına girmez

Fed Başkan Yardımcısı Quarles, ABD Dolarının global rezerv para statüsünün yabancı bir merkez bankasının çıkaracağı dijital para ile tehdit altına girmeyeceğini açıkladı.

Fed Başkan Yardımcısı Quarles: Doların rezerv para özelliği tehdit altına girmez

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, ABD Dolarının global rezerv para statüsünün yabancı bir merkez bankasının çıkaracağı dijital para ile tehdit altına girmeyeceğini açıkladı.

Quarles, Fed'in bir dijital dolar çıkarması yönündeki tavsiyelerinin de çok dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Fed'in resmi bir dijital para çıkarma potansiyeli üzerinde çalışması gerektiğini aktaran Quarles, bir dijital para oluşturulmasına yönelik çıtanın yukarıda belirlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Quarles, ''Merkez Bankası Dijital Parası (CDBC) hakkında dikkatli analizler yapmaya ihtiyacımız var. CDBC geliştirmenin potansiyel yararlarının riskleri geçtiğine ikna olmam lazım.'' dedi.

ABD Dolarının hali hazırda oldukça dijitalleşmiş olduğunu da iddia eden Quarles, CDBC'nin finansal katılımın iyileştirilmesine ya da finansal maliyetleri düşürmeye yardımcı olacağı görüşlerine şüpheyle yaklaştığını da bildirdi.

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler