Bugün piyasalar hangi verileri izleyecek? - 29 Haziran 2021

Bugün yurt içi piyasalarda Ekonomik Güven Endeksi, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon verileri izlenecek.

Bugün piyasalar hangi verileri izleyecek? - 29 Haziran 2021

Bugün yurt içi piyasalarda Ekonomik Güven Endeksi, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon verileri izlenecek.

Yurt içi gündem maddeleri:

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksini açıklayacak. Ekonomik Güven Endeksi mayıs ayında yüzde 1,3 düşerek 92,6 puan olarak açıklanmıştı.

14.00 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mayıs ayı ve yılın ilk 5 ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerini açıklayacak. Bankacılık sektörü geçen yılın ilk 5 ayında 27,33 milyar TL kar açıklamıştı.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

11.30 - İngiltere'de BoE mortgage onay ve kredileri verileri izlenecek.

12.00 - Avrupa'da günün diğer takip edilecek verisi Euro Bölgesi için Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksi verileri olacak.

15.00 - Avrupa'da günün en önemli verisi ise Almanya enflasyonu olacak. Almanya'da 6 eyaletin enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra ülke geneli için önce tüketici fiyatları verileri yayınlanacak.

ABD'de;

15.30 - Paychex Küçük İşletmeler İstihdam Endeksi,

17.00 - Conferance Board Tüketici Güven Endeksi,

17.30 - Dallas Fed Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi,

23.30 - API petrol stokları verileri takip edilecek.

16.00 - Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin MNI Connect'in "ABD Ekonomisi ve Para Politikası için Görünüm" konulu etkinliğine katılacak.

16.40 - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, AB Ekonomi Komiseri Paolo Gentiloni ve DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo Iweala'nın yer aldığı Brüksel Ekonomik Forumu gerçekleştirilecek. Lagarde Forum'da açıklamalarda bulunacak.

İtalya'nın Matera kentinde G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı yapılacak. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

Etiketler