EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne?

EYT ile ilgili son gelişmeler arama motorları üzerinden araştırılmaktadır. Peki, EYT çıkacak mı? EYT son durum ne?

EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar devam ederken arama motorları üzerinden EYT ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Peki, EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından EYT ile ilgili açıklamalar yapıldı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde EYT ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilirken EYT’nin çıkacağı tarih ile ilgili de ipucu verdi. EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne? EYT ne zaman çıkacak?

EYT ile ilgili çalışmalarımız var!

EYT

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından EYT’de sona gelindiği belirtilirken Aralık ayı başında açıklanacağını söyledi. Vedat Bilgin tarafından:

"Yoksulluk sınırını 20-25 bin açıklayan araştırma şirketleri var bunlar bilimsel temellerden yoksun açıklamalar. Asgari ücretle ilgili düzenlememiz var. Bir de biliyorsunuz çok konuşulan Emeklilikte Yaşı Bekleyenler(EYT) ile ilgili çalışmalarımız var. Kapsamlı, bütün sorunları aşmaya yönelik  olduğunu söyleyeyim. Onda da sona yaklaştık tahmin ediyorum aralık ayının başında açıklayacağız.

Özellikle geleceği ile ilgili endişeleri giderecek şeffaf bir düzenleme olacak. Ücretlerin enflasyon karşısında da uğradığı kaybı ortadan kaldıracak bir asgari ücret ve toplu pazarlık sistemiyle Türkiye'nin demokrasisine de katkı yapacak bir çözüm yaklaşımını bu sene gerçekleştirirsek görevimizi yapmış sayılacağız. Özel sektörü de kapsayan EYT ile ilgili düzenleme ve ücretlerimizde toplu sözleşmelerle ve asgari ücretle rahatlatacak bir proje yapacağız" ifadelerinde bulundu.