Cumhurbaşkanı’ndan asgari ücret açıklaması: Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz

2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala 2023 yılı asgari ücret ile ilgili araştırma yapılmaya başlandı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı’ndan asgari ücret açıklaması: Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz

Bir süredir tartışma konusu olan asgari ücret ile ilgili bugün Cumhurbaşkanı tarafından şok açıklama geldi. Özellikle asgari ücretle ilgili çalışmaların devam ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez hazırlıkların geçmişe göre daha farklı olduğuna değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde sağlam adımlar atılacağının altı çizilirken kimsenin de enflasyona ezdirilmeyeceğine değinildi.

Tüm çalışanların gözü kulağı Aralık ayında yapılacak asgari ücret zammına çevrildi. Bildiğiniz gibi bu yıl asgari ücrete iki kez zam geldi. İlk zam Ocak ayında geçerli olurken ikinci zam Temmuz ayında yapıldı. Gelen zamdan sonra da asgari ücret 5500 TL’ye çıktı. Asgari ücret ne kadar yükselse de yüksek enflasyon sebebiyle vatandaşın alım gücü azaldığından dolayı maaşlara gelen zamlar eridi gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan her açıklamada kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz demesi herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Cumhurbaşkanı: Çok daha farklı hazırlığın içindeyiz

Cumhurbaşkanı asgari ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’da gerçekleştirilen zirve dönüşü sorulan soruları cevapladı. Özellikle Cumhurbaşkanına sorulan asgari ücretle ilgili sorulara cevap veren Erdoğan sözlerine:

Çalışmaların durmak bilmeden devam ettiği ve bundan daha öncekilere göre farklı bir hazırlığın olduğu söylenirken, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere yerleşsin demesi dikkatleri çekti.

İlk etapta 1 milyon arsa!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak karşımıza çıkan TOKİ projesi kapsamında ev hazırlanmasının yanı sıra arsa ve iş yeri hazırlığının da yapılacağına değinilmesi dikkatleri çekmişti. Geçtiğimiz günlerde başvurusu alınan arsalarla ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından:

"1 milyon arsa. Bunu da nasıl yapacağız? Kura çekimiyle oradaki dağıtımları yapacağız. Derdimiz altyapısı yapılmış arsalara kendi imkanıyla, bankaların vereceği düşük faiz krediyle gelsin benim vatandaşım evini oraya kendisi yapsın. Bu, Türkiye'de ayrı bir sıçramayı getirecek. Bu, zemin artı 1 veya sadece zemin; bu şekilde 1 milyon arsayı inşallah vatandaşlarımıza ucuz imkanlarla verme anlayışını getiriyor. Bu konuyla ilgili de iki gün önce bakanımla görüştüm. O da 'biz bütün hazırlıkları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaptık, hazırız, her an bununla ilgili adımı atabiliriz' dedi. Şu an itibariyle inşallah Bakanlığımızın takibinde bu adımı da atacağız” denildi.