Eylül ayı bitmeden bir zam daha geldi: Ekmeğe yeniden zam

Eylül ayının bitmesine kısa süre kala zam haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Eylül ayı bitmeden bir zam dala geldi: Ekmeğe yeniden zam geldi

Eylül ayı bitmeden bir zam daha geldi: Ekmeğe yeniden zam

Eylül ayı bitmeden zam haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan açıklama kapsamında bir ilimizde hem ekmek hem de simit fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. Iğdır’da daha önce yapılan zammın ardından yeniden zam geldiği açıklandı.

Ekmek 4 TL oldu! 

Ekmek 4 TL

Fırınlarda olan maliyet artışı sebebiyle bir ilimizde ekmek ve simit fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. Daha önce 3.50 TL’den satışa sunulan ekmek, 4 TL’den satılmaya başlandı. Iğdırlı bir fırıncı tarafından yapılan açıklama sonucu: 

Daha önce ekmeği 3.50 TL’den satıyorduk şimdi 4 TL oldu. Simit de 4 TL oldu. Zammı elbette biz yapmıyoruz asıl zammı uncular yapıyor. Devlet yetkilileri bu duruma göz yumarsa biz ne yapalım? Bir çuval un 600 TL, elektrik ve doğalgaz 15 bin ile 20 bin TL arası. Millet işi de bırakamıyor. Vatandaş zamma alışmış artık. Ekmeğini alıp gidiyor. Alım gücü azalsa da yapacak bir şey yok. Dört ekmek alan üç, üç ekmek alan iki ekmek almaya başladı. Her gün alınan sayı geri gidiyor ve kimse bu işten ne randıman alıyor ne de para kazanıyor.

Fakir fukaranın faydalanması için askıya bırakılan ekmek sayısı da oldukça azaldı. Eskiden 100 kişi para verip ekmek atıyordu, şimdi 50 kişide bir veya iki kişi askıda ekmeğe bir veya iki tane alıp asıyor. Alım gücü gittikçe azaldı vatandaşın. Girdi maliyetlerini hesapladığımızda bu işin altından çıkamıyorsun. Devlet yetkilileri buna bir çare bulamazsa biz ne yapalım denildi.