Aile Bakanlığı açıkladı: 6 ila 30 ay arası 3 bin 336 TL ödeme yapılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. E-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurular alınmaya başladı. PTT kartı olanlara 3 bin 336 TL ödeme yapılacak. 6 ila 30 ay arasında verilecek destek için kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar…

Aile Bakanlığı açıkladı: 6 ila 30 ay arası 3 bin 336 TL ödeme yapılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kronik hastalıklar yardım programı kapsamında tüberküloz (verem) ve SSPE hastalarına nakit desteği sunulmaya devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmaya Teşvik fonu üzerinden gerçekleştirilen ödemeler her ayın 29’unda hesaplara yatırılıyor. Kronik hastalıklar yardım programına başvuru işlemlerinin devam ettiği açıklandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerini ziyaret etmesi gerekiyor. Tüberküloz ve SSPE hastalarının başvuru işlemleri e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmiyor. Ayrıca, bakanlığa ait resmi internet sitesi üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığı ile de başvuruların alındığı açıklandı. 

Aile Bakanlığı açıkladı: 6 ila 30 ay arası 3 bin 336 TL ödeme yapılacak… - Resim : 1
Kronik hastalıklar yardım paketinden kimler yararlanabilir?


Kronik hastalıklar yardım paketi başvuruları öncesinde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış rapor alınması gerekmektedir. Tüberküloz ve SSPE hastalarının Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hastalık şartlarına uygun olması şartı zorunludur. Yardım paketi kapsamında kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların sosyal, ekonomik ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi hedefi güdülmektedir. Sadece Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşlarının başvuru yapabildiği bir yardım paketidir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleri tarafından başvuru yapan kişinin uygunluğunun onaylanması gerekmektedir. 6 ila 30 ay arasında nakit desteği verilmektedir. Ayrıca, kronik hastalıkları bulunan ve cihaza bağlanması gereken hastalar için elektrik desteği de sunulmaktadır. Tüberküloz ve SSPE hastalarına ödenecek olan aylık nakit desteği 3 bin 336 TL’ye yükseltildi. İhtiyaç durumuna göre kira ve gıda yardımı da yapılmaktadır. Öte yandan silikozis hastaları için başvuru sürecinin başlatılmadığı açıklandı. En son 2011 yılında silikozis hastaları için başvurular alınmamıştı. Silikozis hastalarına ağır, orta ve hafif seviye olmak üzere üç farklı türde nakit desteği verilmektedir. Yüzde 15 ila 34 seviyesindeki silikozis hastalar hafif seviyede değerlendirilmektedir, aylık 2 bin 650 TL ödeme yapılır. Yüzde 35 ila 54 seviyesindeki orta silikozis hastalarına 3 bin 29 TL ödenmektedir. Yüzde 55 ve üzeri seviyedeki ağır silikozis hastalarına ödenen aylık nakit desteği ise 3 bin 336 TL olarak belirlenmiştir.