Ev sahipleri dikkat! Kafanıza göre zam yapamayacaksınız: Kira artışına sınır geldi

Ev kiralarının yüksek olması ev sahiplerinin cebini sevindirirken kiracıları oldukça üzmektedir. Ev sahipleri de kafasına göre zam yaptıkları için kiracılar oldukça etkilenmektedir. Kira artışına sınır geldi

Ev sahipleri dikkat! Kafanıza göre zam yapamayacaksınız: Kira artışına sınır geldi

Hemen her ülke kendi kurallarını kendisi koymaya devam ediyor. Bir karar da kira artışıyla ilgili Danimarka’dan geldi. Refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkelerin başında yer alan Danimarka’da yüksek kira artışının önüne geçmek için yeni kararlar alınıyor. Bir İskandinav ülkesi olarak bilinen Danimarka, kira artışını engellemek için bazı önlemler aldı.

Son zamanlarda artış gösteren enflasyon oranından dolayı kiralara bazı zaman zam gelmektedir. Danimarka tarafından alınan bir kararla 2 yıl için kira artışına bir tavan fiyat sınırı getirdi. Gelen yeni yasaya göre 2 yıl boyunca %4’ten fazla zam yapılmayacak.

kira artışı

Özellikle 1983 yılından beri yüksek enflasyon oranlarına çıkan Danimarka’da İçişleri Bakanı tarafından yapılan son açıklamaya göre hükümetin Danimarka halkını korumak için önemli bir yıldı. Şuan da karşılaştığımız yüksek enflasyon sebebiyle insanlar evlerinde olmamalı denilmişti. Hükümetin yaklaşık 160 bin kiracının haklarını korumak için yüksek oranda zamla zorda kalacağı ön görülmektedir.