Bakan açıkladı: Konut ve kira fiyatları düşüyor!

Son zamanlarda giderek artış gösteren konut satış ve kira fiyatları vatandaşı ekonomik yönden zora sokmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarında olan artışın önüne geçmek için çalışma gösteren hükümetten yeni adımlar gelmeye devam ediyor.

Bakan açıkladı: Konut ve kira fiyatları düşüyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum konut fiyatları ve kira fiyatları hakkında açıklama yaptı. Bir süredir konut fiyatlarında ve kira fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışı sebebiyle vatandaş oldukça mağdur olmaktadır. Hal böyle olunca da devlet kolları sıvayarak yeni adımlar atmaya başladı. Bu kez atılacak adım herkesin ilgisini çekmeyi başardı.

Kira fiyatlarında yaşanan artış özellikle Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde kira fiyatları son 1 yılda %100’den fazla artış gösterdi. Fiyatlarda yaşanan artıştan sonra hükümet yeni adımlar atmaya başladı bile. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün sosyal medya hesabı üzerinden konut ve kira fiyatlarını düşürecek yeni bir adım attıklarını duyurdu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada 50 bin yeni konutun inşa edileceğini bu durumun da fiyatları düşüreceğini duyurdu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada:

"Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! İstanbul'da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek! Bu, 50 bin yeni konut demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı" denildi.

Bakan açıkladı: Konut ve kira fiyatları düşüyor! - Resim : 1

Toplam 50 bin yeni konut arzı

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklama sonucu konuta çevrilmeye hazır olan ofislerin çevrilmesi durumunda İstanbul genelinde 10 bin Türkiye genelinde ise 40 bin yeni konut arzı ülkeye kazandırılacak. Kurum tarafından yapılan açıklamada yönetmeliğe eklenen önemli bir diğer madde ise sağlıklı yaşam alanlarını artırmak adına park alanlarıyla piknik alanlarında betonarme temel içermeyen spor aletleri, koşu alanları yapılmasına da imkan sağlanacak. Hali hazırda bulunan binalarda katı ya da sıvı yakıtlı sistemlerde doğalgaza geçiş istenmesi durumunda tadilat alma ruhsatı kaldırılacağı belirlendi.

Ofisler eve dönüşüyor!

Kira fiyatları düşüyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kullanılmayan ofislerin eve dönüştürülmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan karara göre ofis ve büro amaçlı kullanma iznine sahip olan yapılarda 1 Temmuz 2023 tarihine kadar konut kullanım oranı %80 oranını geçmeyecek şekilde tadilat ruhsatı alarak düzenlemesi yapılabilecek.